Care a fost prețul apartamentelor din București în luna octombrie. Zona suburbiilor devine un segment popular

Duminica, 17 Octombrie 2021, ora 21:15
4774 citiri
Care a fost prețul apartamentelor din București în luna octombrie. Zona suburbiilor devine un segment popular

Prețurile apartamentelor au crescut în ultimul an și vor continua să crească în contextul inflaționist și al creșterii costurilor de producție cu materialele de construcție.

Mai mult, este imposibil de estimat cum vor evolua prețurile la materia primă pentru anul viitor, a declarat pentru wall-street.ro, CEO-ul platformei de imobiliare Directimo, Matei Maloș.

În acelaș timp, prețul apartamentelor este necesar să rămână în parametri accesibili, astfel încât să existe un raport corect între cerere și ofertă, competiția fiind și ea în creștere.

Mai jos putem vedea cât costă locuințele în Capitală în funcție de patru segmente: mediu, mediu-superior, premium și lux, potrivit Directimo.

Segmentul mediu este cel al clasei de mijloc, cu locuințe localizate în zonele semi-centrale ale Capitalei și în suburbia de nord (centură, Pipera și Voluntari).

• prețul mediu pentru o garsonieră de 37 metri pătrați este de 65.000 euro;

• pentru un apartament de două camere, 53 metri pătrați vei plăti 89.000 euro;

• costul unui apartament de trei camere, cu o suprafață de 74 metri pătrați, va costa în jur de 123.000 euro.

Segmentul mediu-superior, suprafețele medii utile sunt similare cu cele din segmentul mediu.

• garsonieră, 36 metri pătraţi, la preţul de 70.900 euro;

apartamente cu două camere, 54 metri pătraţi, la prețul de 111.600 euro;

• apartamente cu trei camere, 77 metri pătraţi, la preţul de 161.110 euro.

Segmentul premium, suprafața medie utilă a unei garsoniere este de 40 mp, cea a unui apartament de două camere este de 57 mp, iar pentru trei camere 82 mp. Acest tip de locuințe se regăsesc în zonele de nord, centrale sau ultra-centrale.

• garsonieră 40 metri pătrați, la prețul de 88.000 euro;

• apartament cu 2 camere, 57 metri pătrați, la preţul de 148.000 euro;

• apartament cu 3 camere, 82 metri pătrați, la preţul de 221.517 euro.

Proprietățile din segmentul de lux se găsesc în zone că Primăverii, Kiseleff și Aviatorilor. Potrivit reprezentanților Directimo, acest segment nu oferă clienților opțiunea de a cumpăra garsonieră, ci de la două camere în sus.

• apartament 2 camere, 81 metri pătrați, la prețul de 742.995 euro;

• apartament 3 camere, 122 metri pătrați, la prețul de 955.689 euro.

România are, în continuare, cele mai accesibile preţuri la locuințe din UE

„În continuare, locuințele din România sunt cele mai accesibile din Uniunea Europeană dacă privim relația dintre prețul la metrul pătrat și veniturile populației. Optimizarea suprafețelor către zona de smart economy, acele produse eficientizate și corelate cu piața occidentală cu investiții în arhitectură și calitate, și mai puțin în metri pătrați, ar genera un nivel de accesibilitate mai ridicat”, a mai explicat Matei Maloș.

Acesta a mai precizat că zona suburbiilor se va dezvolta considerabil în anii viitori, devenind un segment popular pentru achiziția de noi locuințe.

Citeste si:
Proprietarii de case noi din suburbii, aflaţi la mâna autorităților pentru racordarea la apă. Ce soluții alternative pot adopta
Proprietarii de case noi din suburbii, aflaţi la mâna autorităților pentru racordarea la apă. Ce soluții alternative pot adopta
Asistăm la expansiunea orașelor de la an la an, însă sistemele centralizate de furnizare a apei nu evoluează sub niciun chip la fel de rapid precum industria imobiliară. Și aici avem o...
Irina Tănase, despre despărțirea de Liviu Dragnea: ”Nu avea cum să mă prindă cu fostul iubit”
Irina Tănase, despre despărțirea de Liviu Dragnea: ”Nu avea cum să mă prindă cu fostul iubit”
Legătura sentimentală dintre Liviu Dragnea (59 de ani) și Irina Tănase (28 de ani) traversează o perioadă de criză după ce fostul politician s-a simțit înșelat cu fostul iubit al...