Cele mai mari diferente de pret intre locuintele noi si cele vechi, in nordul Capitalei

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 17:06
3631 citiri
Cele mai mari diferente de pret intre locuintele noi si cele vechi, in nordul Capitalei

Partea de nord a Capitalei continua sa fie cea mai scumpa zona a Bucurestiului, dar si zona cu cele mai mari diferente de pret intre locuintele noi si cele vechi, se arata intr-un studiu recent.

Desi primavara anului 2012 a adus o scadere a preturilor, zona rezidentiala de nord isi mentine valorile de achizitie foarte mari, mai ales pentru apartamentele cu trei si patru camere.

"Interesant de subliniat este faptul ca pretul locuintelor noi este cu mult mai mare fata de cel al proprietatilor vechi, lucru pe care nu il observam atat de evident si in celelalte zone ale orasului", se arata in comunicatul imopedia.ro, remis Ziare.com.

Preturile spatiilor de locuit din zona de nord au suferit o scadere de peste 10%, incepand cu primavara anului 2012. Cu toate acestea, pretul este in continuare foarte ridicat pentru aceasta perioada.

Conform anunturilor, in zona Aviatiei, un apartament cu patru camere construit dupa anul 2000 poate fi achizitionat si cu 425.000 euro. In zona Soselei Nordului, preturile ating praguri mai mari. Spre exemplu, un apartament cu o suprafata generoasa, 210 mp, ajunge la 525.000 euro.

Apartamente vechi si cele noi

O analiza atenta asupra locuintelor din zona de nord evidentiaza diferente de pret foarte mari intre locuintele noi si cele vechi, lucru pe care nu il observam atat de pronuntat si in celelalte cartiere ale Bucurestiului, unde valoarea unui apartament nou este foarte aproape de cea a unei locuinte vechi.

Concret, pentru apartamentele cu patru camere, cele mai mari preturi din zona Aviatiei sunt la aproximativ 183.000 euro, pentru proprietati din blocuri vechi si la circa 483.000 euro, pentru constructiile noi.

Alte exemple care evidentiata diferenta majora intre preturile de achizitionare in functie de varsta constructiei.

Astfel, apartamentele cu trei camere, in zona Baneasa, au un pret de listare de pana la 224.000 euro, pentru constructiile noi si de pana la 179.000 euro, pentru locuintele din blocurile vechi.

Un apartament cu doua camere in bloc nou, situat in zona Soselei Nordului, este scos pe piata cu un pret maxim de 225.000 euro, in timp ce o locuinta veche cu acelasi numar de camere costa 160.000 euro in planul al doilea sau cel mult 200.000 euro in planul intai.

"Zona de nord a Capitalei, cuprinzand cartierele 1 Mai, Turda, Banu Manta, Herastrau, Dorobanti, Baneasa, Aviatiei, Pipera prezinta o oferta mare de locuinte noi, mai ales pe segmentul apartamentelor cu trei si patru camere. In plus, datele portalului nostru evidentiaza ca, in aceasta perioada, sunt scoase la vanzare numeroase vile construite dupa anul 2000", declara Razvan Muntean, director general imopedia.ro.

Piata vilelor din zona de nord a Bucurestiului

Cei interesati sa locuiasca la casa in partea de nord a orasului trebuie sa stie ca in zona pot fi achizitionate vile incepand cu 140.000 euro, dar se poate ajunge si la 1.000.000 euro, in cazul proprietatilor exclusiviste.

Cele mai tranzactionate vile sunt cele ale caror pret se situeaza intre 180.000 si 250.000 euro. In zona din apropierea lacului Baneasa, vilele sunt cu cel putin 30% mai scumpe fata de oferte similare situate in partea nou dezvoltata a cartierului. O oferta des intalnita pe piata, in zona Iancu Nicolae-Pipera, este vila cu trei dormitoare, circa 250 mp construiti, cu un teren de 300 - 400 mp, la un pret ce variaza intre 230.000 si 300.000 euro, in functie de pozitie.

Profilul cumparatorului

"Analizand profilul cumparatorului din nord, putem spune ca am identificat doua categorii de clienti. Primul segment este reprezentat de cumparatorii tineri, cu varste cuprinse intre 25 si 30 ani, aflati la achizitia primei locuinte. Acestia se uita, in general, spre cartierele 1 Mai - Domenii, Turda, Banu Manta.

A doua categorie de clienti vizeaza zonele Herastrau, Dorobanti, Baneasa, sunt cumparatori cu varste cuprinse intre 35 si 55 ani, cu un buget peste medie. Unii dintre ei cumpara pentru ca isi doresc sa locuiasca in aceste cartiere, altii doar considera nordul o zona in care merita sa investeasca", sustine Razvan Muntean.

Majoritatea clientilor care cumpara in nordul Bucurestiului prefera imobilele noi, construite dupa anul 2000, cu suprafete cuprinse intre 100 si 300 mp.

Piata chiriilor din nordul Capitalei

Cei interesati sa locuiasca cu chirie in cartierele din nord ale Bucurestiului au la dispozitie o oferta bogata. In cazul locuintelor amplasate in zone precum Baneasa, Herastrau sau Dorobanti, complet mobilate si utilate, situate in imobile construite dupa anul 2000, pretul mediu de inchiriere este de:

-Garsoniere: 400 euro/luna

-Apartamente cu doua camere: 600 euro/luna

-Locuinte cu trei camere: de la 800 euro/luna

-Apartamente cu patru camere: intre 1.500 si 1.800 euro/luna

Principalul motiv al alegerii unei locuinte in nordul Capitalei este legat de apropierea de zonele business, deoarece majoritatea spatiilor de birouri se afla in partea de nord a Bucurestiului, in imobile construite in procent de 75% dupa anul 2000.

In ceea ce priveste caile de acces, specialistii sunt de acord asupra importantei acestui aspect in dezvoltarea zonei. Orice imbunatatire a infrastructurii este o atractie pentru chiriasi.

Totodata, migrarea multinationalelor spre zona de nord a determinat angajatii acestora sa ia in calcul o eventuala mutare in aceasta zona.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Bucuresti diferenta pret locuinte, #Bucuresti diferenta pret aparatamente, #preturi apartamente noi Bucuresti, #preturi apartamente vechi Bucuresti , #preturi apartamente