De doua ori mai multi chiriasi in septembrie - care sunt preturile cerute

Miercuri, 03 Septembrie 2014, ora 19:20
4603 citiri
De doua ori mai multi chiriasi in septembrie - care sunt preturile cerute

Cererea pentru apartamentele de inchiriat se dubleaza in septembrie fata de restul anului, iar pretul chiriilor pentru garsoniere incepe, in Capitala, de la de 245 de euro/luna, conform unei analize realizata de o companie de profil.

Pentru un apartament cu 2 camere confort I, chiria medie este de 368 euro/luna, iar pentru cele cu 3 camere confort I, de 536 euro/luna. Apartamentele cu 4 camere confort I se inchiriaza in medie cu 815 euro/luna.

Cele mai cautate zone sunt cele cu infrastructura de transport in comun foarte dezvoltata, cu metrou sau cu acces foarte usor si rapid spre centrul orasului.

Cele mai scumpe garsoniere sunt in Aviatiei-Baneasa cu un pret mediu de 350 euro/luna, iar cele mai ieftine se gasesc in Rahova, Berceni, Colentina si Pantelimon unde chiria unei garsoniere este in medie 200 euro/luna.

Apartamentele de 2 camere cele mai convenabile se gasesc in Rahova, Berceni si Militari, la chirii medii de pana in 300 euro/luna, iar cele mai mari chirii sunt in zona de nord Baneasa si Aviatiei cu peste 500 euro/luna. Recordul la apartamentele de 2 camere il detine zona parcului Herastrau unde chiria medie ajunge la 800 euro/luna.

Cu cat s-au ieftinit apartamentele din Romania in ultimii sase ani

Cele mai bune apartamente de 3 camere de inchiriat se gasesc in Drumul Taberei si Militari, la o chirie de 350-380 euro/luna. Pe segmentul apartamentelor de lux, in zone precum Aviatorilor-Arcul de Triumf chiria pentru 3 camere depaseste 1.000 euro/luna.

Chiria apartamentelor de 4 camere variaza intre 350 euro/luna in Rahova si Berceni, si 1200-1300 euro/luna in Baneasa, Dorobanti si Aviatorilor.

La Cluj, oras cu aproximativ 80.000 de studenti si doar 10.000 de locuri in camine, proprietarii solicita 230 euro/luna pentru garsoniere, 395 euro/luna pentru apartamentele cu 2 camere si 530 euro/luna pentru apartamentele cu 3 camere. La Iasi proprietarii solicita 220 euro/luna pentru garsoniere, 310 euro/luna pentru apartamentele de 2 camere si 440 euro/luna pentru apartamentele de 3 camere.

In Constanta chiriile medii solicitate de proprietari se situeaza la 195 euro/luna pentru garsoniere, 280 pentru apartamentele de 2 camere si 400 euro/luna pentru apartamentele cu 3 camere.

Orasul universitar cu cele mai mici chirii este Brasovul, unde chiriile medii solicitate se situeaza la 190 euro/luna pentru garsoniere, 290 euro/luna pentru apartamentele de 2 camere si 340 euro/luna pentru apartamentele de 3 camere.

Citeste si:
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat miercuri, 27 octombrie, că refacerea coaliţiei între PNL şi USR este "o variantă înfundată", el susţinând că niciodată în cariera sa...
Iohannis, turist la piramidele din Egipt alături de soție, în timp ce criza politică din România se prelungește la nesfârșit
Iohannis, turist la piramidele din Egipt alături de soție, în timp ce criza politică din România se prelungește la nesfârșit
Preşedintele României Klaus Iohannis a făcut miercuri miercuri, 27 octombrie, o vizită de stat în Egipt, la invitaţia preşedintele Abdel Fattah El-Sisi. După întâlnirea oficială, șeful...
Sursa: AGERPRES