Evolutia preturilor apartamentelor noi din Bucuresti, in prima jumatate a anului

Marti, 21 Iulie 2015, ora 13:56
7467 citiri
Evolutia preturilor apartamentelor noi din Bucuresti, in prima jumatate a anului

Preturile apartamentelor noi din Bucuresti au crescut in medie cu 3% in prima jumatate a anului 2015, se arata intr-un studiu.

Analiza realizata de HomeFinders prezinta si situatia defalcata pe zonele din Capitala.

Astfel, preturile solicitate de proprietarii apartamentelor din zonele centrale, semicentrale si de Nord ale Capitalei au crescut, in medie, cu 2,61% in semestrul I 2015, comparativ cu primul semestru al anului trecut.

Acest procent se traduce intr-o crestere de 1.750 de euro, pana la 68.750 de euro, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Pe de alta parte, pretentiile proprietarilor de la periferia Bucurestiului au scazut. Valorile solicitate in primul semestru din 2015 sunt, in medie, cu 4,38% mai mici decat cele din prima jumatate a anului trecut.

Daca in primul semestru al anului 2014, pretul mediu in aceste zone era de 52.650 de euro, acum a coborat la 50.342 de euro.

Au crescut iar preturile apartamentelor, nu si in Capitala - care sunt majorarile in marile orase

Evolutia preturilor, luna de luna

In primul semestru al acestui an, preturile medii ale apartamentelor au avut aceeasi evolutie, in toate zonele din centrul, semicentrul si Nordul Bucurestiului. Dupa cresterea din ianuarie, bazata pe optimismul de inceput de an, si ajustarea din februarie, preturile s-au stabilizat in lunile de primavara, pentru ca mai apoi sa scada usor in luna iunie, odata cu venirea verii.

Prin exceptie, in cazul apartamentelor de la periferie, se reconfirma tendinta de scadere, care e sustinuta de constructiile noi, unde preturile solicitate de dezvoltatori sunt mai mici decat in blocurile vechi, arata analiza HomeFinders.

Chiar daca zona unde se construieste este in dezvoltare si sunt mici inconveniente - distanta mai mare fata de magazine, scoli si mijloace de transport - multi cumparatori aleg o locuinta in aceste ansambluri, datorita faptului ca apartamentele sunt finisate la cheie si nu mai necesita investitii suplimentare, care nu pot fi finantate prin banca.

Primele sase luni ale anului au adus si o crestere semnificativa a volumului de oferte scoase pe piata. Cu un numar total de 9.379 oferte de apartamente situate in zonele centrale, semicentrale si de Nord, in semestrul I 2015 s-au inregistrat un avans de 14,51%, comparativ cu prima jumatate a anului trecut.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#preturi apartamente Bucuresti 2015, #apartamente scumpit Bucuresti, #apartamente Bucuresti , #preturi apartamente