Orasul cu cele mai scumpe apartamente din Romania - Diferenta de 4.000 de euro fata de Capitala

Marti, 04 August 2015, ora 13:31
8937 citiri
Orasul cu cele mai scumpe apartamente din Romania - Diferenta de 4.000 de euro fata de Capitala
Foto: Arhiva Ziare.com

Cluj-Napoca este orasul cu cele mai scumpe apartamente, proprietarii cerand, in medie, la sfarsitul lunii iulie, cu 4.000 de euro mai mult decat pentru locuintele din Capitala, conform studiului realizat de un portal imobiliar.

Proprietarii de garsoniere din Cluj-Napoca si-au scos la vanzare proprietatile in luna iulie cu pretul mediu de 39.316 de euro, in timp ce in Capitala pretul mediu a fost de 35.174 de euro, cu aproximativ 4.000 de euro mai mic.

La o distanta apreciabila de Cluj si Bucuresti se regasesc, conform studiului realizat de Imobiliare.Net, pretentiile proprietarilor de garsoniere din Brasov si Iasi, cu 29.396 de euro, respectiv 28.588 de euro, in vreme ce in Constanta se inregistreaza cel mai scazut pret mediu dintre cele cinci orase analizate, 26.046 de euro.

Evolutia preturilor apartamentelor noi din Bucuresti, in prima jumatate a anului

Diferenta de circa 4.000 de euro dintre Cluj si Bucuresti se pastreaza si in cazul apartamentelor cu 2 camere, acolo unde portalul Imobiliare.Net a inregistrat pretul mediu de 57.611 de euro pentru Cluj si 53.583 de euro pentru Bucuresti.

O diferenta si mai mare este intre preturile din cele doua orase si cele din Brasov si Iasi, acolo unde preturile medii cerute de proprietari au fost de 47.187 de euro, respectiv 46.351 de euro. Tot Constanta incheie si acest top, cu pretul mediu de 43.442 de euro, la sfarsitul lui iulie.

De ce locuintele din Cluj-Napoca sunt mai scumpe decat in Bucuresti

Potrivit specialistilor, Cluj-Napoca inregistreaza preturi mai mari decat Bucurestiul datorita exodului populatiei din zona in acest oras, dupa ce companiile de IT s-au orientat catre Cluj.

Acest lucru, coroborat cu numarul relativ mic de proiecte rezidentiale noi din oras, a creat o cerere mai mare decat oferta, iar proprietarii au speculat aceasta conjunctura, marind preturile in conformitate cu realitatea din piata.

Au crescut iar preturile apartamentelor, nu si in Capitala - care sunt majorarile in marile orase

Avansul Clujului in fata Bucurestiului scade la 1.000 de euro in cazul apartamentelor cu 3 camere, cu un pret mediu de 77.182 de euro, fata de 76.282 de euro in Capitala. La 3 camere, Iasiul depaseste Brasovul cu un pret mediu de 68.767 euro, fata de 65.004 euro iar Constanta inchide clasamentul cu un pret mediu de 61.823 euro, inregistrat la sfarsitul lui iulie.

Capitala are cel mai ridicat pret mediu pentru apartamentele cu 4 camere, 101.117 de euro, in timp ce in Cluj acesta este de 96.886 euro. In cazul apartamentelor cu 4 camere, Iasiul depaseste Clujul si se distanteaza de Brasov si Constanta, cu un pret mediu de 99.420 de euro, fata de 79.257 de euro, respectiv 74.159 de euro.

Citește și:
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegat la curent. PSD cere lămuriri
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegat la curent. PSD cere lămuriri
PNL trebuie să ofere clarificări în legătură cu cazul privind branşarea ilegală a unui imobil din Brăila care ar aparţine fostului secretar de stat în Ministerul Muncii, liberalul...
Va candida Rareș Bogdan la Primăria Capitalei? Răspunsul tranșant oferit de europarlamentar: „Nu suntem mulțumiți de Nicușor Dan”
Va candida Rareș Bogdan la Primăria Capitalei? Răspunsul tranșant oferit de europarlamentar: „Nu suntem mulțumiți de Nicușor Dan”
Europarlamentarul liberal Rereş Bogdan a precizat că liberalii nu sunt mulţumiţi de activitatea primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan şi de modul în care este administrat Bucureştiul...