Cele mai ieftine apartamente din București. Top 3 preferințe ale bucureștenilor în materie de locuinte

Sambata, 18 Septembrie 2021, ora 03:57
7365 citiri
Cele mai ieftine apartamente din București. Top 3 preferințe ale bucureștenilor în materie de locuinte
Marea majoritate a bucureștenilor preferă un apartament nou FOTO Pixabay.com

Într-un oraș ca Bucureștiul, deja sufocat de trafic și clădiri aproape lipite, paleta de oferte variază totuși destul de mult în ceea ce privește dotările super-moderne, chiar dacă alternativele de pe piața rezidențială din Capitală sunt dominate, bineînțeles, de apartamente la bloc.

Potrivit datelor imobiliare.ro, puse la dispoziție la solicitarea wall-street.ro, 84% dintre chestionările introduse în motorul de căutare din site sunt pentru „apartamente”, la mare distanță situându-se „casele”, în proporție de 10% și de „terenuri”, aproximativ 4% iar circa 2% din căutări se îndreaptă către „altfel de proprietăți”.

În ceea ce privește vechimea imobilului, se pare că prima opțiune a celor interesați să cumpere o locuință este aceea de a opta pentru o locuință nouă. Ponderea pentru locuințele noi este în creștere, circa 55% dintre căutări fiind către un tip de locuință nouă, restul de 45% caută de la început locuințe vechi, pe principiul ca sunt mai ieftine.

Legat de bugetele pe care le au la dispoziție bucureștenii, din datele imobiliare.ro reiese că aproximativ 53% dintre persoanele care au căutat un apartament au preferat un imobil care să nu depășească suma de 80.000 de euro.

Totuși, o pondere destul de mare se îndreaptă către apartamente noi care costă între 80.000 și 100.000 de euro.

Ideal pentru un bucureștean, în acest moment, în funcție de căutări, este un apartament cu 2 camere la un preț de 60.000 de euro. Apoi, un apartament de 3 camere, listat la un preț cât mai aproape de 80.000 de euro, are toate șansele să se vândă rapid.

Suma pe care este dispus un locuitor din București să o dea pentru un apartamente

  • 1. 60.000 euro - 29%;
  • 2. între 60.000 și 80.000 euro - 24%;
  • 3. între 80.000 și 100.000 euro - 19%;
  • 4. între 100.000 și 120.000 euro - 9%.

Zonele preferate de locuitorii Capitalei

Referitor la zonele preferate ale bucureștenilor, cei mai mulți se îndreaptă către cartierele care nu sunt recunoscute ca fiind zone scumpe. Astfel, Drumul Taberei, Militari și Berceni se gasesc în topul preferințelor. La jumătatea clasamentului găsim Unirii, Aviației, Dristor, Brâncoveanu sau Lujerului, iar la coadă avem Dorobanți, Universitate.

Apartamentele cu 2 camere, la cea mai mare căutare

Locuitorii din București caută cel mai des apartamente cu două camere. Circa 45% dintre solicitările de pe site-ul celor de la imobiliare.ro sunt pentru acest tip de locuință.

Imediat și nu foarte departe se află apartamentele cu trei camere, care reprezintă 30% din totalul căutărilor de apartamente. Doar 8% din totalul căutărilor sunt îndreptate către apartamentele cu 4 camere.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#preturi apartamente Bucuresti, #preturi apartamente, #bucuresteni, #preferinte, #imobiliare ro , #preturi apartamente