Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Preturile apartamentelor au continuat sa scada in luna iunie

Vineri, 01 Iulie 2011, ora 16:24
1720 citiri
Preturile apartamentelor au continuat sa scada in luna iunie
Foto: Arhiva

Preturile locuintelor au scazut usor in ultima luna, valoarea medie, de 1.045 de euro/mp, fiind cu 0,4 la suta mai mica deca in luna precedenta, potrivit unui studiu al imobiliare.ro.

Fata de aceeasi luna a anului trecut, cand indicele imobiliare.ro indica valoarea de 1.196 de euro/mp, preturile apartamentelor sunt in prezent cu 12,6% mai mici, se arata in studiul imobiliare.ro, remis Ziare.com.

Indicele imobiliare.ro pentru Bucuresti indica, pentru luna iunie, o valoare medie de 1.189 de euro/mp util (+0,4%) pentru apartamentele noi si vechi din Capitala, inregistrand o usoara crestere. Aceeasi evolutie, +0,4%, au cunoscut-o apartamentele vechi. Mult iunie dinamic s-a dovedit a fi segmentul unitatilor noi care s-au scumpit in medie cu 2,1%.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns, in luna iunie, la valoarea de 1.419 de euro/mp util, in crestere cu 2,1% fata de luna aprilie. Cea mai interesanta evolutie au avut-o apartamentele noi cu trei camere, care s-au scumpit cu peste 2%. Garsonierele noi s-au ieftinit cu 2,4% in ultimele treizeci de zile, iar apartamentele cu doua camere au avut o evolutie in scadere cu 0,4%.

In iunie, apartamentele vechi din Capitala s-au scumpit cu 0,4%. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele vechi sunt cu iunie ieftine cu 11,6%.

Preturile apartamentelor din Brasov au inregistrat o evolutie in crestere in luna iunie. Conform indicelui imobiliare.ro, pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare in acest oras are o valoare de 876 de euro/mp de suprafata utila, cu 0,6% mai mult. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele scoase la vanzare sunt cu 7,4% iunie ieftine.

In acelasi timp, apartamentele vechi s-au scumpit cu 0,7%, pretul acestora urcand de la 867 de euro/mp util pana la o valoare medie de 873 de euro/mp util.

Pretul mediu pentru apartamentele scoase la vanzare in Cluj-Napoca este de 990 de euro/mp util. Valoarea actuala este cu doar 2,7% mai mica decat cea inregistrata in urma cu 12 luni, aici intalnindu-se cea mai mica diferenta dintre toate orasele analizate.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele vechi scoase la vanzare in Cluj-Napoca a evoluat diferit, coborand din nou sub pragul de 1.000 de euro/mp util, pana la valoarea de 997 de euro/mp util.

Sectorul rezidential din Constanta a fost mult mai putin dinamic in comparatie cu celelalte orase mari din tara. Valoarea medie inregistrata pentru luna iunie a ramas neschimbata: 950 de euro/mp util.

Raportat la tendintele inregistrate de la inceputul anului, preturile apartamentelor din Timisoara au avut o evolutie particulara in iunie, inregistrand o scadere de 3%. Valoarea indicelui imobiliare.ro pentru aceasta luna a coborat din nou sub pragul de 800 de euro, pana la 779 de euro/mp util. La Timisoara, intalnim cea mai mare diferenta de pret fata de aceeasi perioada a anului trecut, care se mentine in continuare la 15%. Spre deosebire de majoritatea celorlalte orase mari din tara, apartamentele noi s-au ieftinit in intervalul analizat, procentul fiind de 2,3%. Pretul mediu pentru aceasta categorie este de 841 de euro/mp util, cu 10,5% mai mic decat in urma cu 12 luni.

Indicele imobiliare.ro pentru Iasi inregistreaza o valoare medie de 827 de euro/mp util. In comparatie cu luna iunie 2010, preturile solicitate in prezent pentru apartamentele scoase la vanzare in capitala Moldovei sunt cu 8,9% mai mici.

In Ploiesti, valoarea medie este de 900 de euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi.

Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
Numărul românilor care vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor care vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
#preturi apartamente, #scadere pret apartamente , #preturi apartamente