Preturile apartamentelor au scazut cu aproape 8 la suta, la nivel national

Luni, 05 Septembrie 2011, ora 14:50
1448 citiri
Preturile apartamentelor au scazut cu aproape 8 la suta, la nivel national
Foto: Forest residence

Preturile apartamentelor, la nivel national, sunt cu 7,6 la suta mai scazute, in comparatie cu luna august din 2010, potrivit unei analize a imobiliare.ro.

Valoarea indicelui calculat la nivel national, pentru august, a ajuns la 1.031 euro/mp util, cu 0,5 la suta mai putin decat in luna precedenta, se arata intr-un comunicat al imobiliare.ro, remis Ziare.com.

"In intervalul ianuarie - aprilie, preturile au crescut usor, dar, incepand cu luna mai, au reintrat pe o panta descendenta. Astfel, in august, pretul mediu cerut este la acelasi nivel ca la inceputul anului, 1.031 euro/mp util. Pana la finalul anului, vom avea perioade de scadere care vor alterna cu cele de crestere, dar oscilatiile vor fi moderate", a precizat Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro.

Bucuresti

Indicele imobiliare.ro pentru Bucuresti arata, pentru luna august, o valoare medie de 1.182 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi, inregistrand o crestere de 1,7%, dupa scaderile din ultimele doua luni. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, preturile apartamentelor din Capitala sunt in medie cu 4,2% mai mici. Pretul apartamentelor noi din Capitala a inregistrat o crestere de 1,3%. Mai putin dinamic s-a dovedit a fi segmentul apartamentelor vechi a caror pret a inregistrat o crestere de 0,5%.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns in luna august la valoarea de 1.368 euro/mp util, in crestere cu 1,3% fata de luna iulie. Totodata, apartamentele noi sunt cu 4,4% mai ieftine decat anul trecut. Pretul a evoluat diferit, insa, pe categorii de apartamente. Garsonierele noi s-au scumpit cu 1,3% in ultimele treizeci de zile, iar pretul apartamentelor cu doua camere a crescut cu 1,6%. Pretul apartamentelor cu trei camere s-a apreciat cu 0,6%.

In august, apartamentele vechi din Capitala s-au scumpit in medie cu 0,5%. Valoarea Indicelui imobiliare.ro pentru aceasta categorie de apartamente a ajuns la 1.112/euro mp de suprafata utila.

Brasov

Conform Indicelui imobiliare.ro, pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare in acest oras are o valoare de 870 euro/mp de suprafata utila, cu 0,9% mai mult decat in luna iulie. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele scoase la vanzare sunt cu 3,8% mai ieftine. Pretul apartamentelor noi din ansamblurile rezidentiale brasovene a atins valoarea de 913 euro/mp si a scazut in ultimele treizeci de zile cu 0,2%. In ceea ce priveste apartamentele vechi, pretul solicitat de proprietari a inregistrat o crestere de 0,9%.

Apartamentele vechi s-au scumpit cu 0,9%, pretul acestora urcand de la 858 euro/mp util in iulie pana la o valoare medie de 866 euro/mp.

Cluj-Napoca

Dupa o depreciere importanta in iulie, Indicele imobiliare.ro pentru Cluj-Napoca a inregistrat o crestere de 2% in august. Pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare in Cluj-Napoca are, in prezent, valoarea de 962 euro/mp util, cu 6,9% mai putin decat cea inregistrata in urma cu 12 luni. Cresterea preturilor a fost resimtita mai ales pe segmentul apartamentelor noi, categorie care a suferit o depreciere mai severa in luna anterioara. Apartamentele noi s-au apreciat cu 1,2% in ultimele treizeci de zile, pana la 927 euro/mp.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele vechi scoase la vanzare in Cluj-Napoca a inregistrat o crestere usoara, de 0,7% in august, urcand de la 974 euro/mp la 981 euro/mp.

Constanta

Valoarea medie inregistrata de Indicele imobiliare.ro pentru apartamentele din Constanta este de 955 euro/mp util. Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi a cunoscut totusi o scadere de 2,3% de la 961 euro/mp util pana la 939 euro/mp util. Pe segmentul apartamentelor vechi, insa, se constata, in luna august, o crestere de 0,4%, pretul mediu atingand valoarea de 957 euro/mp util.

Pretul mediu de strigare pentru apartamentele din blocurile vechi din Constanta a inregistrat o crestere de 0,4% in luna august, atingand valoarea de 957 euro/mp util. Apartamentele cu trei camere sunt singurele care s-au ieftinit, pretul acestora inregistrand o scadere de 0,9%. Pe de alta parte, garsonierele si apartamentele cu doua camere s-au scumpit cu 2,3%, respectiv 1,2%.

Timisoara

Apartamentele scoase la vanzare in Timisoara s-au ieftinit cu 2,6% in august, revenind la nivelul atins in iunie. Valoarea Indicelui imobiliare.ro pentru ultimele treizeci de zile a coborat din nou sub pragul de 800 euro, pana la 799 euro/mp util. Diferenta de pret fata de aceeasi perioada a anului trecut este in prezent de 4,8%. Apartamentele noi s-au ieftinit in intervalul analizat cu 3,8%, dar raman in continuare mai scumpe decat cele vechi. Pretul mediu pentru aceasta categorie este de 879 euro/mp util.

In august, pretul cerut de proprietari si intermediari pentru un metru patrat de suprafata utila in cazul apartamentelor vechi a fost de 799 euro, cu 1% mai putin decat in iulie.

Ploiesti

Indicele imobiliare.ro pentru Ploiesti inregistreaza, in luna august, o valoare medie de 862 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi scoase la vanzare in acest oras. Apartamentele s-au ieftinit, astfel, cu 0,3% in ultimele treizeci de zile. In comparatie cu luna august 2010, preturile solicitate in prezent sunt cu 8,9% mai mici.

T.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#preturi apartamente august, #scadere preturi apartamente , #preturi apartamente