Preturile apartamentelor, in scadere si in august

Sambata, 04 Septembrie 2010, ora 09:23
1854 citiri
Preturile apartamentelor, in scadere si in august

In luna august a acestui an a fost inregistrat un nou nivel minim al ultimilor ani pentru segmentul rezidential, valoarea medie a preturilor proprietatilor imobiliare fiind de de 1.116 euro pe metro patrat util.

Conform unei analize realizate de portalul imobiliare.ro, citata de Adevarul, in luna august, cea mai accentuata rata de scadere, de 5%, a fost resimtita in Constanta. Urmeaza Timisoara cu o scadere de 1,4% si Capitala cu 0,9%. In Iasi si Brasov, ritmul de scadere a fost moderat: 0,6%, respectiv 0,3%.

Cluj-Napoca reprezinta in continuare exceptia de pe piata imobiliara din Romania, aici inregistrandu-se si in luna august o crestere de 1%.

Preturi la jumatate fata de 2008

In medie, la nivel national, apartamente s-au ieftinit cu 3% in luna august fata de luna iulie. Fata de aceeasi luna a anului trecut, cand Indicele imobiliare.ro indica o valoare de 1.232 euro pe metru patrat, preturile apartamentelor sunt in prezent cu 9,4% mai mici, iar in comparatie cu perioada de varf a pietei imobiliare autohtone, inceputul anului 2008, preturile sunt aproape la jumatate.

Indicele imobiliare.ro pentru Bucuresti arata, in luna august, o valoare medie de 1.234 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi din Capitala, in scadere cu 0,9%, fata de luna precedenta. In comparatie cu aceeasi luna a anului trecut, preturile solicitate in prezent de proprietari si dezvoltatori sunt cu 5,3% mai mici.

In august, pretul apartamentelor din Bucuresti atinge din nou un prag minim de la inceputul crizei imobiliare pana in prezent. Tendinta de scadere a fost resimtita in special la nivelul apartamentelor vechi din Capitala, a caror pret a scazut cu 1,6%.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns, in luna august, la 1.431 euro/mp de suprafata utila, in usoara crestere cu 0,3% fata de luna iulie, cand valoarea medie a unui metru patrat util era de 1.427 euro.

In comparatie cu aceeasi luna a anului trecut, pretul mediu cerut pentru apartamentele noi este cu 7,4% mai mic. Cea mai dinamica evolutie au avut-o apartamentele noi cu patru camere, pentru care cererea este foarte redusa si care s-au ieftinit cu 7,1% in ultimele 30 de zile si cu peste 17% in ultimele 12 luni.

Pretul apartamentelor noi cu o camera a inregistrat o crestere de 2,4% in ultima luna, iar pretul apartamentelor cu doua camere s-au scumpit cu 0,9%. Apartamentele noi cu trei camere s-au ieftinit cu 0,8% in luna august.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#preturi apartamente, #preturi garsoniere Bucuresti, #apartamente 4 camere Capitala, #apartamente Cluj Napoca , #preturi apartamente