Ziare.com

Preturile apartamentelor si garsonierelor, la nivelul celor din 2006 (Video)

Luni, 28 Aprilie 2014, ora 17:56

   

Preturile apartamentelor si garsonierelor, la nivelul celor din 2006 (Video)
La inceputul lui 2014, preturile inregistrate pe piata imobiliara din Romania au ajuns la nivelul celor din 2006, potrivit unei analize.

"De la momentul de varf al pietei imobiliare, consemnat in cel de-al doilea trimestru al anului 2008, preturile rezidentiale la nivel national au inregistrat scaderi medii anuale de -8,5%, cumuland o scadere totala de 41%, preturile actuale fiind la nivelul celui de-al doilea si celui de-al treilea trimestru din 2006, chiar inainte de 'bula imobiliara'", se arata intr-un comunicat al Eurobank Property Services (EPS), citat de Mediafax.

In primul trimestru din 2014, preturile au scazut cu 2% fata de octombrie-decembrie 2013. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ele s-au diminuat cu 0,6%, ceea ce indica o piata stabilizata.

Scumpiri in lant la apartamente - cu cat au crescut preturile in marile orase (Video)

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Situatia pe orase

In Bucuresti, preturile pentru zona centrala au ramas stabile in primul trimestru al anului, fata de T4 din 2013, dar au inregistrat o crestere de 2,5% fata de primul trimestru din 2013.

Pe de alta parte, locuintele din zona periferica s-au ieftinit mai mult decat media nationala, ajungind pana la 2,3% in perioada mentionata.

In mod similar, preturile rezidentiale din Ilfov s-au redus cu 2,1% fata de primul trimestru din 2013 (de la an la an).

Dintre marile orase ale tarii, Ploiestiul a inregistrat cea mai mare crestere a preturilor rezidentiale (+7,5%), fata de perioada similara a anului precent, fiind urmat de Brasov, Constanta si Galati.

La polul opus, cele mai mari ieftiniri au fost inregistrate in Braila, Oradea si Craiova. Restul oraselor prezinta preturi stabile.

Dintre tipurile de proprietati analizate de indicele rezidential EPS, apartamentele au avut performante sub nivelul mediu, atat in Bucuresti, cat si la nivel national, fata de acelasi trimestru al anului trecut.

Eurobank Property Services este o subsidiara a grupului Eurobank.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4486 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor