Topul celor mai scumpe apartamente scoase la vanzare in acest an

Marti, 19 Iunie 2012, ora 14:03
3130 citiri
Topul celor mai scumpe apartamente scoase la vanzare in acest an

Oferta de proprietati rezidentiale scumpe este in crestere, iar, in prima jumatate a acestui an, numarul anunturilor care promoveaza apartamente al caror pret exprimat in euro depaseste sau este egal cu 500.000 de euro a ajuns la 188, in comparatie cu 105 anunturi similare, in aceeasi perioada a anului trecut.

La acestea, se adauga 990 de case si vile pentru care proprietarii cer cel putin jumatate de milion de euro, fata de 820 in primele sase luni ale anului 2011, potrivit unui comunicat imobiliare.ro, remis Ziare.com. 94% dintre apartamente, respectiv 75% dintre casele si vilele de lux sunt concentrate in Capitala sau localitatile din imediata apropiere.

Intr-un top al oraselor cu cele mai scumpe proprietati rezidentiale, Bucurestiul este urmat de Brasov si Constanta. Mai jos, prezentam un top al celor mai scumpe apartamente scoase la vanzare in prima parte a anului, conform anunturilor din baza de date imobiliare.ro.

Primul loc in clasamentul celor mai scumpe apartamente este ocupat de un penthouse cu o suprafata de 303 mp utili, cu patru camere si o terasa de 330 mp care include un jacuzzi pentru sase persoane, situat la etajul patru intr-un complex rezidential exclusivist finalizat in 2008, din padurea Baneasa,. Locuinta are, de asemenea, trei bai. In plus, apartamentul are finisaje de lux, incalzire in pardoseala si climatizare centralizata, iar imobilul in care se afla are rezistenta seismica de pana la la 8 grade pe scara Richter.

Complexul are un loc de joaca pentru copii, servicii de paza permanenta, zona de receptie pentru vizitatori si parcare exterioara pentru vizitatori. Penthouse-ul este scos la vanzare pentru 3.000.000 de euro.

Locul doi este ocupat de un alt apartament din nordul Bucurestiului. Este vorba de o locuinta cu 13 camere, 8 bai si 3 terase, situata la primul etaj al unui imobil din Pipera. Pretul solicitat in acest caz este de 2.250.000 euro. Locuinta este complet mobilata si utilata la standarde de lux.

Locul trei revine tot unui penthouse, de data aceasta situat in zona Herastrau. Locuinta cu o suprafata utila de 450 mp si vedere spre Parcul Herastrau, este compusa din patru camere, patru bai si o bucatarie. Apartamentul se afla la etajul 5 intr-un bloc cu 6 etaje construit in 2007. Pretul solicitat pentru aceasta proprietate este de 1.950.000 euro.

Locul patru este ocupat de un apartament cu patru camere situat in zona Floreasca. Imobilul are cinci etaje si cuprinde 11 apartamente din care 4 duplex-uri. Apartamentul la care facem referire are patru camere, trei bai si trei balcoane si o suprafata utila de 208 mp. Este echipat, de asemenea, cu videointerfon, sistem de alarma sau jacuzzi. Pretul solicitat in acest caz ajunge la 1.350.000 euro.

Pe locul cinci in topul celor mai scumpe apartamente scoase la vanzare in acest an se afla un penthouse situat pe Soseaua Nordului, in imediata vecinatate a Parcului Herastrau. Locuinta situata la etajul sase al unui bloc nou, ceea ce ii asigura o priveliste asupra parcului, are 5 camere si o suprafata utila de 475 mp. Nu lipseste nici in acest caz jacuzzi-ul sau supravegherea video a imobilului. Pretul pentru care este scoasa pe piata aceasta proprietate se ridica tot la 1.350.000 de euro.

Cele mai scumpe apartamente scoase la vanzare in tara

Cel mai scump apartament scos la vanzare in acest an in Brasov are un pret afisat de 700.000 de euro. Apartamentul ocupa trei nivele (etaj 3 + M1 + M2) intr-un imobil nou cu cinci etaje din centrul istoric al orasului. Are sase camere, patru bai si trei balcoane. Penthouse-ul complet mobilat si utilat vine la pachet cu un garaj incalzit, dar si un spatiu de depozitare cu incalzire si ventilatie.

Apartamente scumpe exista si la Constanta. Cu 380.000 de euro poate fi cumparat un apartament de 280 mp cu sase camere situat la ultimele doua nivele intr-un bloc cu zece etaje din apropierea pietei Tomis III.

O dovada ca diferenta fata de Capitala este considerabila consta in faptul ca cel mai scump apartament scos la vanzare in Timisoara costa 340.000 euro. Locuinta ocupa etajul 1 intr-un bloc construit inainte de 1990 situat chiar in Piata Victoriei, la kilometrul 0 al Timisoarei si se intinde pe o suprafata utila de 240 mp, fiind formata prin unirea a doua apartamente.

In Cluj-Napoca, cu 240.000 de euro poate fi achizitionat un apartament cu o suprafata utila de 160 mp, desfasurat pe doua nivele, compus din trei camere, o bucatarie, trei bai si o terasa. Apartamentul este situat intr-un bloc nou din zona Andrei Muresanu si are o panorama deosebita spre Feleac, iar in pretul de vanzare sunt incluse doua garaje.

Ceva mai ieftine sunt apartamentele de lux din Iasi, unde, la pretul de 165.000 euro poate fi gasit un penthouse cu o suprafata utila de 165 mp, din zona Bucium. Locuinta are trei camere, trei balcoane si trei bai. La primul nivel sunt prezente doua dormitoare, cu priveliste asupra Iasiului, fiecare cu baia proprie, 2 holuri, un balcon, iar la al doilea nivel se afla salonul cu deschidere spre o terasa ampla, bucataria, un balcon si o baie. Penthouse-ul se preda complet mobilat, mobilierul fiind in cea mai mare parte din lemn masiv, iar pretul include un loc de parcare.

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu a criticat vineri, 21 ianuarie, proiectul de lege depus de AUR, care prevede că fiecare român are dreptul să dețină până la 100 de kilograme de materiale pirotehnice,...
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat vineri, 21 ianuarie, că nu există în PNRR prevederea conform căreia românii vor primi eșalonat banii din Pilonul II de pensii....