Boc: 12 banci au semnat conventii pentru "Prima Casa 2"

Joi, 22 Iulie 2010, ora 12:36
1395 citiri
Boc: 12 banci au semnat conventii pentru "Prima Casa 2"

Premierul Emil Boc a declarat joi ca Programul Prima Casa 2 destinat persoanelor care vor sa isi construiasca locuinta de la zero va avea succes luand in considerare ca pana in prezent au semnat conventii cu statul 12 institutii bancare.

"Cu cat este mai mica dobanda, cu atat mai mult cetateni pot accesa acest program, de aceea am dus negocieri cu bancile pentru asta. Pana acum, de Programul Prima Casa au beneficiat aproape 25.000 de romani, iar garantia medie a fost de 41.500 de euro. Desi solicitarile au fost din toate judetele tarii in Bucuresti au fost cei mai multi, 30%", a precizat premierul.

Emil Boc a mai spus ca jumatate din garantiile solicitate au fost pentru imobilele cu 2 camere cu suprafete de pana in 60 de metri patrati.

"71% din imobilele cumparate au construite inainte de 2007 si restul construite dupa ianuarie 2008. La programul Prima Casa 2 - 12 banci au semnate conventii cu fondul, iar valoarea este de 70.000 de euro pentru construinte noi. Acestea au fost semnate de vreo 2 saptamani, desi sunt de asemenea cateva banci care au spus ca pentru moment nu vor intra in acest program. Pana in prezent la BRD au fost depuse deja doua dosare", a mai mentionat seful Executivului.

Premierul Emil Boc a reiterat ideea ca, acum ca conventiile au fost semante, ar vrea ca si bancile sa raspunda prompt la programul construirii de la zero a caselor, sa puna la punct conditiile tehnice ca oamenii sa poata solicita banii.

"Am inteles ca acum foarte multi sunt in perioade de informare si tatonare urmand ca dupa luna august sa intre in linia dreapta. Eu cred ca va avea succes Prima Casa si noi vrem sa ii ajutam pe oameni ca sa poata accesa acest program. Programul nu se adreseaza numai bugetarilor, ci tuturor romanilor", a conchis acesta.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Emil Boc Prima Casa, #banci semna conventii , #Prima Casa 2