Noua "Prima Casa" - care sunt conditiile

Sambata, 22 Mai 2010, ora 11:11
4161 citiri
Noua "Prima Casa" - care sunt conditiile

Bancile locale au inceput deja sa elaboreze procedurile pentru acordarea de credite destinate constructiei de locuinte prin Programul "Prima Casa", inclusiv constructia in asociere cu mai multe persoane.

Deocamdata, aceste produse nu sunt operationale pentru ca autoritatile nu au emis inca normele de aplicare, scrie Romania Libera.

Legea permite si construirea in regim de asociatie, formata din cel putin 7 beneficiari. In acest caz, fiecare beneficiar in parte va solicita cate un credit de la banca. Beneficiarii vor trebui sa incheie un contract autentificat de constituire a asociatiei si vor desemna un reprezentant care sa obtina, in numele tuturor, actele necesare.

In cazul constructiei prin asociere, limita maxima a fiecarui credit este 75.000 de euro, fata de 70.000 de euro, cat este in cazul construirii in nume propriu.

O parte din pasi pot fi insa parcursi de acum, sustine sursa citata, pentru a scurta timpul de asteptare dupa aparitia normelor.

Proprietarul trebuie: sa aiba terenul in proprietate; sa nu aiba alte locuinte; sa prezinte bancii proiectul; sa detina autorizatie de constructie pe care sa o noteze in cartea funciara; sa prezinte bancii un contract de antrepriza incheiat cu o societate de constructii; sa faca dovada faptului ca firma de constructii nu are datorii mai mari de 60 de zile la stat; sa aiba asigurare pe lucrarile de constructie, dar si pe locuinta finalizata; sa constituie o garantie egala cu 10% din valoarea estimata a lucrarilor; sa aduca un avans in valoare de 5% din pretul estimativ; sa constituie un depozit egal cu valoarea a trei rate de credit.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#Prima Casa, #conditii Prima Casa , #Prima Casa 2