Prima Casa: Nu mai este nevoie de asocierea a sapte persoane, ci doar a doua

Miercuri, 22 Septembrie 2010, ora 07:14
2313 citiri
Prima Casa: Nu mai este nevoie de asocierea a sapte persoane, ci doar a doua

Numai o singura locuinta a fost construita de la zero, in acest an, cu ajutorul programului "Prima Casa".

In ceea ce priveste posibilitatea asocierii a minimum sapte persoane fizice pentru construirea unui imobil, nu s-a acordat inca niciun credit. Acest lucru se intampla din cauza procedurilor bancare si de garantare deosebit de dificile.

Prin program au fost cumparate cu ajutorul creditului garantat de programul guvernamental 140 de locuinte noi, finalizate in acest an.

Analistii imobiliari spun ca rolul acestui program a fost doar de dezghetare a tranzactiilor imobiliare, prabusite de aproape doi ani.

Pentru ca nu a avut prea mare succes, programul Prima Casa va veni, peste doua saptamani, cu doua importante noutati pentru beneficiari. Astfel, romanii care au deja o casa achizitionata in urma cu minimum 10 ani, pot apela la un credit garantat de stat pentru achizitionarea alteia. Procedura de construire a unei locuinte noi, in asociere, va fi ea simplificata astfel incat doar doua persoane, in loc de minimum sapte, pot aplica pentru un credit in vederea construirii unui imobil.

Modificarile la lege au fost aprobate in Camera Deputatilor in 14 septembrie, urmand ca dupa promulgare sa fie publicate in Monitorul Oficial, informeaza Romania Libera.

"Pana in prezent, peste 55% din plafonul total de 700 milioane euro pentru acest an, alocat pentru garantarea de credite prin Prima Casa a fost utilizat. Numarul dosarelor aprobate in 2010, pentru Prima Casa 2 este de 9.510" , a precizat, pentru sursa citata, Irina Constantinescu, presedinte executiv FNGCIMM.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Prima Casa, #asociere prima casa, #Program Prima Casa , #Prima Casa 2