Ziare.com

BCR a inceput creditarea in lei pentru Prima Casa 4

Marti, 28 Februarie 2012, ora 15:45

   

BCR a inceput creditarea in lei pentru Prima Casa 4
Banca Comerciala Romana (BCR) lanseaza, incepand de marti, creditarea in lei in cadrul programului Prima Casa 4.

Dobanda aferenta imprumutului este variabila si este formata din Robor la 3 luni plus o marja de 2,3% pe an pentru clientii care isi incaseaza salariul intr-un cont BCR sau 2,5% pentru cei care nu isi incaseaza salariul intr-un cont BCR, se precizeaza intr-un comunicat al institutiei remis Ziare.com.

Astfel, pentru un credit de 165.000 de lei, pe o perioada de 30 de ani, rata lunara in acest moment (variaza in functie de Robor) este de 1.173 de lei.

Clientii trebuie sa dispuna de un avans de minimum 5%. Banca accepta pana la 3 coplatitori.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Creditul este garantat in proportie de 50% de Fondul de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM). Potrivit legii, clientul are de achitat un comision de gestiune de 0,49% datorat FNGCIMM aplicat la valoarea finantarii garantate - deci la jumatate din valoarea acordata a creditului. In cazul in care clientul solicita din partea FNGCIMM o promisiune de garantare va plati un comision unic de analiza a promisiunii de garantare de 0.15% din valoarea promisiunii de garantare. Valabilitatea promisiunii de garantare este pe perioada de constructie, dar nu mai mult de 18 luni.

Poate beneficia de credit Prima Casa 4 orice persoana fizica ce nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia nicio locuinta, indiferent de modul si momentul in care a fost dobandita, sau care detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin program, in suprafata utila mai mica de 50 de metri patrati.

Creditul poate fi aprobat chiar si inainte de gasirea imobilului care se doreste a se achizitiona, clientul avand la dispozitie 4 luni in care sa se hotarasca ce locuinta doreste.

Pana in prezent, BCR a acordat credite in valoare de peste 300 milioane de euro in cadrul Prima Casa 4 pentru mai mult de 8.200 de familii.

Valoarea medie a unui imprumut din programul Prima Casa 4 este de 37.700 de euro, in scadere fata de prima etapa a programului cand valoarea medie a fost de 41.200 de euro. In plus, valoarea medie a avansului platit de catre clienti pentru achizitionarea primei lor locuinte a fost de 10%.

In ceea ce priveste profilul clientilor beneficiari ai creditelor acordate prin Prima Casa 4, acestia sunt barbati tineri (25-34 ani) care au luat creditul pe o perioada de 30 de ani.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2816 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor