Casele in regie proprie se ieftinesc cu 30%

Luni, 29 Iunie 2009, ora 09:40
4808 citiri
Casele in regie proprie se ieftinesc cu 30%

Construirea unei case in regie proprie s-a ieftinit cu 30% fata de anul trecut. Specialistii in imobiliare spun ca investitiile in constructii pot fi foarte avantajoase in aceasta perioada, in primul rand datorita scaderii preturilor la terenuri.

Terenurile si materialele de constructii s-au ieftinit cu pana la 50%, iar muncitorii, mai numerosi si mai putin pretentiosi, sunt dispusi sa lase si 20-30% din pret, informeaza Evenimentul Zilei.

In lipsa investitiilor masive in constructii, lucratorii muncitorii se lupta acum pentru contracte independente. Este vorba despre particularii care isi construiesc o vila in zonele periferice ale marilor orase sau in localitatile limitrofe.

Investitia e profitabila pentru cei care au facut un credit in 2008, dar si pentru cei care vor sa se inscrie in programul "Prima casa".

Cel mai mic pret pentru o casa in regie proprie este de circa 350 de euro pe metru patrat, spun constructorii. Pretul depinde, insa, si de forta de munca aleasa. Fara sa ofere garantii de 100%, firma de muncitori poate cere un tarif dublu pentru aceeasi lucrare.

Un alt avantaj este esalonarea platilor, in functie de disponibilitatea financiara. Daca imobilul a fost ridicat "la rosu", proprietarii pot alege chiar oprirea constructiei pana vor avea banii necesari continuarii.

Exista insa si dezavantaje. Pentru a fi sigur ca lucrarile se desfasoara conform planurilor, viitorii proprietari trebuie sa urmareasca desfasurarea lucrarilor. Stresul poate fi foarte mare in acest caz, din cauza greselilor de constructie, a timpului investit si a costurilor care pot creste de la io zi la alta, dar si a autorizatiilor pe care beneficiarul trebuie sa le obtina.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#constructie case ieftine, #pret case constructie , #prima casa