Cat dureaza obtinerea unui credit prin programul "Prima Casa"?

Marti, 08 Septembrie 2009, ora 07:22
6295 citiri
Cat dureaza obtinerea unui credit prin programul "Prima Casa"?

Majoritatea romanilor doritori de case sunt dezamagiti de birocratia si termenele de aprobare a dosarului pentru cumpararea unei locuinte prin programul guvernamental "Prima Casa".

Autoritatile au insa o scuza. Potrivit presedintelui Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM, Aurel Saramet, peste 25% din dosarele de la banci care ajung la Fond sunt incomplete, informeaza Gardianul.

"Trebuie sa armonizam sistemul informatic de la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM cu cel de la banci. S-ar putea sa existe intarzieri din cauza ca nu primim dosarele complete. Avem probleme cu sucursalele bancilor care transmit dosare incomplete. Conform legislatiei, dosarele care sunt transmise de la banca la Fond si invers trebuie sa fie solutionate in 46 de zile", a declarat Aurel Saramet.

Astfel, dezvoltatorii imobiliari sau proprietarii locuintelor sunt nevoiti sa puna la pastrare, cel putin doua luni, apartamentele achizitionate prin celebrul program "Prima Casa", pana cand se va aproba creditul de catre banca si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM.

Romanii care vor sa-si achizitioneze o locuinta prin programul "Prima Casa" se mai plang si de faptul ca nu sunt informati de banci nici macar despre modul in care pot obtine un credit prin acest program.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#credit Prima Casa, #credite banci Prima Casa, #cat dureaza credit casa , #prima casa