Ziare.com

Locuintele noi iau doar 13% din banii pentru "Prima Casa"

Marti, 27 Octombrie 2009, ora 07:46

   

Locuintele noi iau doar 13% din banii pentru "Prima Casa"
Doar 12-13% din totalul de bani destinat programului "Prima Casa" este destinat construirii de locuinte noi, potrivit reprezentantilor Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

"Un procent de 12-13% din intreaga suma, adica aproximativ 100 milioane lei, va fi directionat catre segmentul constructiilor, catre locuintele ce urmeaza a fi construite. Astfel dorim sa sustinem domeniul constructiilor, cu efecte antrenante in economie. Nu sunt convins ca vom mai avea de unde sa majoram acest procent, daca se va consuma", a explicat presedintele fondului, Aurel Saramet, pentru Gardianul.

Pana in prezent au fost analizate circa 6.050 de dosare. Insa, acest lucru nu inseamna ca au fost acordate 6.000 de credite.

"Bancile au dat doar 3.000-4.000 de credite, care in majoritate au fost folosite pentru achizitionarea de locuinte vechi, intrucat acestea s-au incadrat foarte bine in program, din punct de vedere al pretului. In plus, oamenii au rezerve fata de dezvoltarile noi", a consultantul imobiliar Radu Zilisteanu.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

"Programul a pornit de la inceput prost, pe parcurs a avut foarte multe poticneli si s-ar putea ca urmatorul guvern sa considere ca si-a incheiat misiunea electorala si sa-l sisteze", crede Zilisteanu.

Cea mai scumpa locuinta achizitionata prin programul guvernamental a costat 85.000. Majoritatea creditelor au fost folosite pentru cumpararea de apartamente cu doua camere, in valoare de 60.000 de euro.

Dezvoltatorii imobiliari au finalizat pana la jumatate anului doar 37% din locuintele amplasate in ansamblurile din Bucuresti incepute in perioada 2006-2008, in timp ce jumatate din unitatile locative livrate in ultimii patru ani sunt inca disponibile spre vanzare, potrivit companiei Regatta.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 868 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Normal

E normal . Locuintele noi oferite de develpahrii veniti dupa capatuiala de cine stie unde sunt de *** calitate , plasate , in general, pe amplasamente neatractive si f. scumpe ( deh, goana dupa profiturle nemasurate!). Locuintele "ceausiste" au avantajul ca au fost achizitionate de la statul ceausist de dictatura comunista la preturi de zece ori mai mici.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor