Ziare.com

Creditarea prin Prima Casa 4 s-a accelerat. Cati bani mai au bancile?

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 18:58

   

Creditarea prin Prima Casa 4 s-a accelerat. Cati bani mai au bancile?
BCR a acordat deja 5.400 de credite in actuala etapa a programului Prima Casa, in valoare totala de peste 200 milioane de euro, o treime din plafonul alocat.

Pe 12 septembrie, banca anunta ca acordase 2.400 credite prin programul Prima Casa 4, in valoare totala de 93,5 milioane euro, de la inceputul lunii iunie. In aproximativ doua luni, atat numarul imprumuturilor acordate, cat si valoarea acestora au crescut de peste doua ori.

Accelerarea creditarii in cadrul programului Prima Casa se explica prin adoptarea noului regulament privind creditele pentru consumatori, care stabileste un avans minim de 25% pentru imprumuturile ipotecare accesate in euro si de 15% pentru in cele in lei, dar mentine avansul minim de 5% pentru credite Prima Casa.

BCR acorda credite pentru prima locuinta in euro, iar dobanda este formata din Euribor la 3 luni plus o marja de 3,75% pentru clientii cu istoric in relatia cu BCR (marja este de 3,95% pentru clientii fara istoric).

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Banca accepta pana la 3 coplatitori si nu percepe comision de acordare credit sau comision lunar de administrare. La BCR, evaluarea imobilului are un cost de 300 lei (inclusiv TVA) pentru un apartament.

Millennium Bank primeste lunar aproximativ 170 de solicitari pentru creditele Prima Casa si mai are disponibile 40 de milioane de euro din plafonul pentru Prima Casa 4, au spus reprezentantii bancii pentru efin.ro.

Millennium Bank, care a initiat creditarea in cadrul programului Prima Casa spre finele lunii iunie, a alocat pentru etapa curenta 50 de milioane de euro, cat pentru toate celelalte editii la un loc. Valoarea medie a unui credit Prima Casa acordat in 2011 este de 38.000 de euro, ca banca a acordat peste 260 de credite Prima Casa 4.

Millennium Bank acorda credite in euro, iar dobanda se stabileste in functie de indicatorul Euribor la trei luni, la care se adauga o marja de 4%. Banca nu percepe comisioane.

Printre bancile care participa la programul Prima Casa 4, se regasesc BRD, Banca Transilvania, Alpha Bank, Piraeus Bank, CEC Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank, Leumi Bank, Bancpost, UniCredit.

Citeste mai multe despre Creditarea prin Prima Casa 4 s-a accelerat. Cati bani mai au bancile? pe efin

Citeste mai multe despre Prima Casa credit casa banci
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3705 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor