Creditele "Prima Casa 4" sunt disponibile. Afla cine are cea mai buna oferta

Miercuri, 15 Iunie 2011, ora 12:32
7989 citiri
Creditele "Prima Casa 4" sunt disponibile. Afla cine are cea mai buna oferta

Bancile care s-au inscris in cursa pentru creditare pe segmentul "Prima Casa 4" au inceput deja sa-si deschida portile pentru cei care doresc sa isi achizitioneze o locuinta. In prezent, doar trei institutii de creditare au facut acest anunt. Este vorba despre BCR, Alpha Bank si CEC Bank.

Conditiile de creditare sunt relativ asemenatoare cu cele din primele parti ale programului. Primul creditor care a facut public anuntul pentru "Prima Casa 4" a fost BCR. Aceasta ofera o dobanda de 3,95% plus Euribor 3M (1,477% - in data de 14 iunie). Clientii cu salariul la BCR sau care au un comportament bun de plata la creditele in derulare pot beneficia de facilitati de dobanda. Adica in loc de 3,95% vor primi 3,75%.

Astfel, pentru un credit de 40.000 de euro, pe o perioada de 30 de ani, rata lunara in acest moment (variaza in functie de Euribor) este de 219.22 Euro. Evaluarea imobilului are un cost convenabil de 300 lei (inclusiv TVA) pentru un apartament.

"In baza contractului de garantare incheiat cu FNGCIMM se va institui in favoarea statului roman si a bancii, proportional cu procentul de garantare, o ipoteca legala de rang I asupra locuintei achizitionate din finantarea garantata, cu notarea in cartea funciara a interdictiei de vanzare a acesteia pe o perioada de 5 ani si a interdictiei de grevare cu alte sarcini", anunta BCR.

CEC Bank

CEC Bank si-a anuntat si ea dispobinilitatea pentru "Prima Casa 4", astfel ca aceasta dispune de un plafon de 27 de milioane de euro. CEC ofera credite atat in lei, cat si in euro. In cazul imprumuturilor in euro, dobanda este de 4% plus Euribor 3M, in timp ce pentru creditele in lei - 1,9% plus Robor 3M (5,40% - in data de 14 iunie).

Banca anunta ca nu veti avea parte de prea multe comisioane din partea ei, dar va ofera o perioada de gratie de pana la 180 de zile. Varsta maxima pe care ar trebui sa o aveti pana cand ajungeti sa rambursati integral creditul trebuie sa fie de 80 de ani. Astfel ca daca aveti 54 de ani, puteti accesa creditul doar pe maxim 26 de ani.

Alpha Bank

Pentru creditele contractate prin programul Prima Casa 4, Alpha Bank are o dobanda formata din Euribor 3M plus o marja de 4%. De exemplu, pentru un credit de 42.500 de euro, contractat pe o perioada de 30 de ani, rata lunara in prezent este de 233,88 euro.

Avansul minim a ramas acelasi, de minim 5% - contributie proprie. La program s-au anuntat a fi interesate si banci precum Banca Transilvania sau Millennium Bank. Conducerea BT a hotarat intern alocarea sumei de 75 milioane euro.

Millennium Bank

Millennium Bank va aloca 50 de milioane de euro pentru aceasta editie a programului, suma echivalenta cu imprumuturile totale acordate in cadrul primelor trei editii ale programului Prima Casa. Creditele vor fi disponibile pentru clienti dupa ce banca va semna conventia de garantare cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri si va implementa noile prevederi ale programului. Dobanda va fi formata din Euribor la trei luni plus o marja de 4%.

Programul Prima Casa 4 se adreseaza oricarei persoane fizice care nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia nicio locuinta sau care detine cel mult o unitate locativa, dobandita prin orice alt mod decat prin program, in suprafata utila mai mica de 50 de metri patrati.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...