Ziare.com

Numarul cererilor pentru Prima Casa, in scadere

Marti, 13 Octombrie 2009, ora 13:37

   

Numarul cererilor pentru Prima Casa, in scadere
Romanii nu prea mai par a fi interesati de programul guvernamental Prima Casa. Daca la inceput Fondul de Garantare primea zilnic circa 200 de cereri, acum numarul celor interesati s-a redus la jumatate.

Desi costurile sunt mai mici, clientii raman reticenti cand vine vorba de un credit care se intinde pe 25-30 de ani.

"In ultimele doua-trei saptamani am observat o tendinta de relaxare. Media este acum la 100 de dosare pe zi. Probabil ca si clientii au mai incetinit din ritm, probabil ca nu s-a mai facut publicitate.

Asteptam niste raspunsuri si de la banci", a spus Aurel Saramet, presedinte si director general al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM, citat de Ziarul Financiar.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Lansarea programului a dus la situatia in care preturile la apartamentele vechi au urcat usor, iar dezvoltatorii si-au redus preturile la imobilele noi, pentru a se incadra in plafonul de 60.000 de euro.

Programul a debutat in luna iulie, iar de atunci Fondul a primit peste 5.200 de dosare, din care peste 4.700 au fost solutionate.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 772 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor