Ziare.com

Prima Casa 2014: Cat succes a avut programul

Joi, 18 Decembrie 2014, ora 15:01

   

Prima Casa 2014: Cat succes a avut programul
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a acordat, in 2014, aproximativ 25.000 de garantii pentru programul "Prima Casa" pentru finantari accesate in valoare de 900 milioane de euro, valoarea medie a finantarii fiind de circa 36.000 euro.

In perioada septembrie-noiembrie 2014, comparativ cu intervalul similar din anul 2013, numarul de garantii acordate prin Programul "Prima Casa" a crescut cu 52%, de la 4.975 la 7.567 locuinte, iar valoarea finantarilor a urcat cu 59%, de la 174 milioane euro, la 278 milioane euro.

Credit pe zeci de ani prin Prima Casa sau chirie? Afla cum iesi in avantaj

Evolutia portofoliului de garantii si a creditelor garantate aferente confirma faptul ca acest produs financiar raspunde cerintelor pietei, la data de 15 decembrie 2014 FNGCIMM avand inregistrate un numar total de 130.000 de contracte de garantare, incheiate in perioada 2009 - 2014. Valoarea finantarilor sustinute este de aproape 5 miliarde euro.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Pentru Programul "Prima Casa", fondul a primit solicitari de garantare din toate zonele tarii, topul pe judete in functie de numarul de solicitari primite fiind condus de municipiul Bucuresti, cu 27,3% din total, respectiv 35.000 dosare, urmat de judetele Ilfov, cu 8,8% din total (11.500 dosare), Cluj, cu 7% din total (9.100 de dosare), Timis, cu 6% din total (7.600 de dosare), judetele Iasi si Constanta, fiecare cu aproximativ 5% din numarul total de dosare.

Cele mai multe finantari garantate, de aproximativ 32%, au o valoare de pana la 30.000 de euro, 25% sunt cuprinse intre 30.000 - 40.000 euro, 24% depasesc 50.000 de euro si 19% sunt cuprinse intre 40.000 si 50.000 de euro.

Raportat la numarul de camere, se observa o tendinta de crestere a ponderii imobilelor cu trei camere achizitionate, in principal in detrimentul imobilelor cu o camera.

Statistic, situatia indica preferinta in proportie de 51% pentru imobile cu doua camere si de 30% pentru imobile cu trei camere. Garsonierele si imobilele cu patru camere si peste au fost preferate in proportie de 11%, respectiv 6%.

Din totalul proprietatilor achizitionate prin program, 69% sunt construite inainte de anul 2008 si 31% sunt imobile noi, realizate dupa ianuarie 2008.

FNGCIMM colaboreaza cu 30 institutii financiare in baza unor conventii de lucru in care sunt prevazute obligatiile partilor semnatare, valoarea si modul de plata al comisionului de garantare, calculul si modalitatea de plata a garantiei acordate.

Institutia asigura o acoperire teritoriala nationala, raspunzand solicitarilor intreprinzatorilor prin toate cele patru sucursale, cinci reprezentante si trei filiale.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2740 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cat succes a avut programul ?

Vom afla cand vor incepe sa plateasca garantiile catre banci.

 

Jigodiile mincinoase

Acum 20 de ani am vrut sa aplic si eu pentru un apartament de ANI sau nu mai stiu cum le spuneau , cine credeti ca au avut intaietate? ,baiatul primarului, nepotii, finii, rudele prefectului, noi prostimea,plebea eram doar cu aplicatiile sa iasa la numar . Tara asta Rromanika nu mia oferit decat probleme, minciuna, saracie, foamete , cum am parasit tara asta cum mi-am revenit si eu si singur fara pile, fara ajutoare, fara spagi .Sunt sclav in America cum spun romanii si spal wc-urile dar am un salariu decent cu care eu si familia mea putem trai onorabil si plus imi pot si ajuta parintii in tara, care cu pensiile date de guvernul Romaniei ar fi fost de mult morti sau muritori de foame, acum eu ii inteb pe romani si postacii de aici tari in gura, ok eu am fost un dusman al poporului, un incompetent nu eram bun pentru Rromanika dar parintii mei de ce trebuiesc pedepsiti cu asa pensii mizere ? ce fac competentii din Rromanika? Vad ca tot barfiti pe cei plecati da voi de ce nu sunteti in stare sa faceti ceva pentru batranii pensionari? Va tot laudati ca noi capsunarii nu suntem buni la nimic, dar voi ca aveti functii in tara aia ce faceti? Stiu ca peste 10 milioane de romani muncesc in tara pentru 6 milioane pe luna, oare sunt fericiti si multumiti de competentii care se lauda aici si peste tt ca ei sunt creiere ? la modul cum e condusa Rromanika alegeam 3 capsunari originali si mergea treaba mai bine in tara, si asa nimeni nu face nimic acolo , va spusn eu la ce sunteti voi romanii bun in tara, cioarda, milogeala, prostitutie, saracie, coruptie, eu nu ascult ce spuneti voi romanii eu citesc din ziarele straine ca astea nu sunt Antena3 , multi romani carenu sunt plecati dintara nu stiu sau nu le vine sa creada ca suntem rasul europei, saracia europei,tganii cersesc in Europa iar romanii cersesc la bancile europei , deci romanii nu reusesc sa plateasca cat consuma, chiar daca capsunarii le trimit mai mult decat fac romanasii in tara .Oare de ce ? Va spun eu de ce, pentru ca politienii romani vor sa va tina cu salariile astea de 6,8 milioane chiar daca patronii fac aceeasi bani care se fac in Europa , cred ca si peste 20 de ani alariile nu vor fi mai mari de 300 euro lunar in tara noastra de oameni destepti, darji, inovativi, ce sa mai spun spuma universului in foame si saracie

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor