Prima Casa 4, pregatita de start

Vineri, 13 Mai 2011, ora 17:35
1605 citiri
Prima Casa 4, pregatita de start
Foto: Ziare.com

Prima Casa 4 se apropie cu pasi repezi de start astfel ca, protocolul de colaborare dintre Ministerul Finantelor si bancile care vor participa in acest proiect este in ultima faza. Daca la inceputul acestui program erau aproape 20 de banci inscrise, acum numarul acestora a scazut drastic.

"Protocolul de colaborare, in baza caruia va demara noua etapa a programului, se afla in ultima faza de lucru, dedicata definitivarii, fiecare autoritate implicata lucrand intens pe domeniul sau de competenta, in vederea armonizarii tuturor aspectelor tehnice, economice, informatice si juridice", precizeaza un comunicat al ministerului Finantelor Publice.

Potrivit ordonantei de guvern (OUG nr.33/2011) prin care a fost modificat programul Prima Casa, finantatorii isi pot exprima optiunea de impartire a riscurilor si pierderilor in termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a actului normativ, termen care curge de la data de 4 aprilie 2011 si se incheie la data de 3 iulie.

In comunicat se mai precizeaza ca pe 10 mai a avut loc, la sediul MFP, intalnirea reprezentantilor ministerului, ai Bancii Nationale a Romaniei, ai Asociatiei Romane a Bancilor si ai Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, scopul fiind de a clarifica pasii si solutiile care vor conduce la optimizarea relansarii Programului Prima Casa in cel mai scurt timp.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#Prima Casa 4, #BNR MFP ARB , #prima casa