Ziare.com

Programul de guvernare: Prima Casa devine Noua Casa

Joi, 20 Decembrie 2012, ora 17:24

   

Programul de guvernare: Prima Casa devine Noua Casa
Programul guvernamental Prima Casa va fi transformat in Noua Casa si se va adresa doar achizitionarii de locuinte noi, se arata in programul de guvernare al cabinetului Ponta 2.

Modificare vine dupa ce, marti, in ultima sedinta a primului guvern condus de Victor Ponta, s-a aprobat o ordonanta de urgenta pentru imbunatatirea conditiilor de derulare a programului Prima Casa si s-a alocat un plafon suplimentar al garantiilor, de 200 de milioane de euro.

Aceasta suma va asigura functionarea programului pana la jumatatea anului viitor.

Programul de guvernare: Crestere economica anuala de 3 la suta din PIB

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

De asemenea, ordonanta de urgenta vizeaza asigurarea unui tratament egal pentru beneficiarii care au cumparat o locuinta de la un dezvoltator imobiliar, care poate oferi la schimb o alta locuinta corespunzatoare calitativ, in raport cu cei care au achizitionat locuinta de la o persoana fizica si nu au aceasta posibilitate.

"Intrucat persoanele fizice, care au achizitionat locuinte de la un alt vanzator decat un dezvoltator imobiliar, nu pot beneficia de inlocuirea locuintei, se reglementeaza posibilitatea acestora de a accesa programul pentru a doua oara, achizitionand o alta locuinta, urmand ca aspectele tehnice sa fie detaliate la nivelul normelor de implementare", se arata intr-un comunicat al Guvernului Ponta 1.

Cei care au cumparat casa, dar nu de la dezvoltator imobiliar, pot apela iar la "Prima Casa"

In acelasi timp, s-a rezolvat si problema radierii interdictiei de instrainare a locuintei pe o perioada de 5 ani, in cazul rambursarii anticipate a creditului. Astfel, odata cu rambursarea anticipata a intregii sume, se vor radia toate sarcinile si interdictiile inscrise in vederea garantarii.

T.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5985 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

* * *

- si baba rada , rada baba !

 

Nascase, Noua Case

Asta-i progranmul pentru aia care au deja cateva case. Sa-i ajute sa iasa din criza, statul le mai da cate o casa.

 

Ideea

Nu e rea,se vor vinde si construi noi case,dar cred ca in acelasi timp,trebuie facut ceva si cu cei ce vind.Ma refer la cei ce au locuinte numeroase si tin la pret si stau cu ele.De ce, isi permit,nu exista nici o lege sau taxe, care sa-l inpinga sa cistige mai putin si sa vinda. Cred ca Guvernu ar trebui sa faca ceva in acest sens. Ori sa dea o suma care sa incurajeze vinzarea,sau daca nu o taxa care intervine dupa un timp de stacnare,care sa inpinga propietaru sa vinda.Ma refer la locuintele noi.In toate aceste tranzactii sa fie un procent,care sa intre intr-un fond,pt constructia de locuinte sociale. Acestec locuinte trebuie vindute, nu date in chirie,in asa fel ca noul propietar,sa aiba grija de ele.In orice caz,locuintele vechi vor scade la pret,iar oamenii vor prefera ceva nou.In acelasi timp trebuie controlate si felul cum sunt construite,daca prezinta incredere noile locuinte....

 

Vise, taică!

Loxuințele sociale, prin definiție, vor fi destinate celor fără putere financiară. Dacă nu au bani cum le vor intreține?
Iar chestia cu impozitarea celor care au multe locuințe - despre cine era vorba? dezvoltatori sau persoane particulare? Dacă sint particulari, s-a rezolvat deja cu impozitele de 200 și 300%...

esti in situatia asta ?

- ai case de inchiriat , sau doar idei ? face omu' ce vrea cu casa lui ! vorbeste cu bombo , poate vinde el vreo trei !

l-au

- rugat dezvoltatorii , care-au ramas cu casele-n brate ! fratiorii negoita si multi altii !

 

Ponta sa subventioneze programul "Casuta noastra de veci".

Intr-un an-doi va fi mare nevoie .

 

Programul acesta

trebuia sa fie de la bun inceput destinat doar achizitionarii de locuinte noi. insa 'prima casa' a fost deturnat pentru a alimenta afacerile imobiliare apropiate puterii de atunci.

 

noua casa !

voua nada !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor