O casa uimitoare, care se schimba odata cu anotimpul (Video)

Joi, 04 Aprilie 2013, ora 07:55
4130 citiri
O casa uimitoare, care se schimba odata cu anotimpul (Video)
Foto: popsci.com

Un proiect uimitor al unei case care isi schimba forma in functie de anotimp este propus de specialisti. Ea se deschide atunci este cald afara si se inchide cand vremea devine rece.

In 1903, matematicianul Henry Ernest Dudeney a proiectat aceasta forma geometrica ciudata care se poate plia asemenea unui triunghi echilateral, scrie popsci.com. Plecand de la ideea lui, compania de design DHaus Limited a avut ideea de a face o locuinta din ea.

Punerea in aplicare a acestei idei va fi greu de facut din cauza costului ridicat. Casa isi poate schimba forma in functie de anotimp. Ea permite si economisirea de energie electrica atunci cand afara este lumina, caci se deschide astfel incat lumina naturala sa patrunda cat mai mult inauntru. In schimb, iarna, ea se transforma intr-un cub pentru a pastra caldura intre pereti.

Proiectul a fost anuntat de compania respectiva in anul 2011, insa ideea nu a fost pusa in aplicare pana acum. Reprezentantii firmei spera sa obtina o finantare de aproximativ 100.000-150.000 de dolari pentru a construi o asemenea casa. In plus, ea ar putea functiona chiar cu energie solara, fiind independenta din acest punct de vedere.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#casa energie solara, #casa schimba anotimp , #proiecte case