Spatiul nu este totul. Ai putea trai intr-o nano-casa? (Galere foto)

Sambata, 28 Decembrie 2013, ora 22:10
6564 citiri
Spatiul nu este totul. Ai putea trai intr-o nano-casa? (Galere foto)

Luand in calcul factori pornind de la consumul de energie si pana la materialele de constructie, sa traiesti intr-o casa mai mica este una dintre cele mai buna metode sa-ti reduci amprenta ecologica.

Nu e mereu usor sa renunti la metri patrati, dar poti obtine cateva avantaje: mai putine lucruri in casa si spatii deschise. In plus, intr-o casa mai mica, un cuplu devine mai apropiat.

Mai jos aveti cateva exemple pentru faptul ca mai mare nu e intotdeauna acelasi lucru cu mai bun: 6 dintre cele mai mici si interesante case din lume, prezentate de Mother Nature Network.

1. Micro-casa compacta

Aceasta micro-casa este un cub cu latura de doar 2,66 metri, dar, cumva, arhitectii au reusit sa strecoare in micul spatiu doua paturi duble, o baie, un hol, spatiu pentru masa pentru 4-5 persoane, o bucatarie si o zona de relaxare. Suna suficient pentru a nu vrea sa iesi din casa.

2. Micuta casa din Toronto

Pitita printre vecinii de dimensiuni normale, aceasta casa in miniatura nu este cea mai mica din lume, dar este probabil cea mai mica din Toronto, Canada. Se lauda cu 29 de metri patrati, iar vedete precum Ellen Degeneres au fost interesate sa o cumpere dupa ce a fost scoasa recent la vanzare.

3. Casele Rollit

Studentii de la Universitatea Karlsruhe din Germania au creat aceste mici case modulare, care incorporeaza intr-un spatiu mic toate cele necesare. Ele functioneaza ca roata unui soricel; proprietarul poate schimba structura casei miscandu-i centrul prin rotatie. Cu putin exercitiu fizic, unitatea se misca si dezvaluie un pat, un fotoliu, o masa, un dus, toaleta si chiuveta - toate in acelasi spatiu.

4. Cea mai mica casa din Marea Britanie

Cunoscuta si drept Quay House, cea mai mica casa din Marea Britanie este o adevarata atractie turistica in Conwy, Wales. Dimensiunile de 3x1,83 metri ii verifica titlul. Pana in 1900, casa a fost locuita de un pescar cu o inaltime de 1,90 metri. Este greu de imaginat unde mai intrau o soba si un robinet pe langa dulapuri si un pat.

5. Nano casa

Aceste case de 25 metri patrati au fost create pentru a rezolva criza globala a locuintelor si sunt gandite sa adaposteasca o familie de patru persoane. Casele nano sunt izolate cu ultimele tehnologii si sunt incalzite cu energie solara. Camerele pot fi transformate usor pentru a obtine un maxim de spatiu util din cel disponibil.

6. Hauz pentru burlaci

Aceste case cu un design avangardist, inspirate de stalpii de reclame, pot fi construite pe aproape orice suprafata. Pot fi construite chiar si pe apa. Potrivit creatorilor, un grup de arhitecti polonezi, ele sunt perfecte pentru oamenii moderni si independenti, despre care presupunem ca vor sa fie si verzi.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#cele mai mici case, #case mici, #proiecte casa, #case verzi , #proiecte case