Aspectele importante de care să ții cont când vrei să îți construiești o casă

Advertorial
Marti, 19 Octombrie 2021, ora 18:27
6951 citiri
Aspectele importante de care să ții cont când vrei să îți construiești o casă
casa FOTO: Shutterstock.com

Dacă dorești să îți construiești o casă, indiferent că vrei să îți întemeiezi o familie sau să ai mai mult spațiu la dispoziție, trebuie să ții cont de anumite aspecte importante. Drept urmare, iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să îți duci obiectivul până la capăt.

Alege cu atenție locul construcției

În primul rând, trebuie să stabilești unde îți vei construi casa. Vrei ca locul respectiv să fie poziționat în oraș, în afara lui sau în mediul rural? De asemenea, ia în calcul și alte aspecte la fel de importante. De exemplu, dacă terenul îți va permite să ai acces la utilități precum apă, canalizare, electricitate sau gaz. Ține cont și de distanța pe care o ai de parcurs până la serviciu ori până la supermarket, centre comerciale, farmacii sau alte puncte de interes pentru tine.

Ține cont de bugetul disponibil

După ce ai ales terenul, trebuie să îți stabilești bugetul și să te asiguri că resursele tale financiare acoperă întregul cost al proiectului. Drept urmare, trebuie să îți dai seama care e cea mai bună soluție pentru tine, în funcție de veniturile pe care le ai la dispoziție și de prioritățile tale. În cazul în care nu ai suficienți bani și îți dorești să te muți cât mai repede în altă locuință, apelează la un calculator credit ipotecar. Cu ajutorul acestui instrument financiar, poți face o estimare a creditului ipotecar de care ai nevoie pentru finalizarea tranzacției - rata lunară, dobânda totală și diverse scenarii pentru durata de rambursare împrumut.

Contractează experți în domeniul construcțiilor

Ca să îți duci planul la bun sfârșit, vei avea nevoie de o echipă de profesioniști în domeniul construcțiilor. În primul rând, este necesar un studiu geotehnic, care presupune verificarea amănunțită a terenului pe care urmează să îți construiești casa, ca să îți dai seama dacă spațiul respectiv este în parametrii optimi de siguranță.

Apoi, trebuie să apelezi la arhitecți experimentați și la tehnicieni care să pună pe hârtie planul de proiectare. Asigură-te că o să contractezi doar specialiști în domeniu, care au o experiență vastă și un număr mare de clienți la activ. În plus, vei avea nevoie și de o echipă de muncitori.

Importanța materialelor și costul acestora

Primul criteriu de care să ții cont când alegi materialele este calitatea acestora. Apoi, trebuie să iei în considerare rezistența lor, durata de viață, garanția pe care ți-o oferă producătorii, eficiența, dar și costurile. În plus, atunci când vrei să îți construiești o casă, este necesar să te gândești și la calamitățile ce pot apărea pe parcurs, de exemplu, incendii, inundații sau chiar cutremure. Așadar, ai nevoie de cele mai bune materiale, cu cel mai înalt nivel de rezistență și o asigurare facultativă.

Acestea sunt doar câteva dintre detaliile de care trebuie să ții cont, atunci când vrei să îți construiești o casă. Ia în considerare faptul că acest proces este unul costisitor, de lungă durată, deci trebuie să ai multă răbdare ca să duci proiectul la sfârșit. Vezi care sunt prioritățile tale și de ce sumă de bani dispui, pentru că vor apărea mereu cheltuieli neprevăzute, pe parcursul proiectului. Așadar, gândește-te bine dacă vrei să ridici o locuință de la zero, să renovezi sau să achiziționezi una deja construită. Până la urmă, tu știi care sunt prioritățile tale și ale familiei tale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
#casa, #constructie casa , #proiecte constructii