Ce trebuie sa luam in considerare inainte de a construi o hala industriala?

Advertorial
Marti, 18 Iunie 2019, ora 17:09
22458 citiri
Ce trebuie sa luam in considerare inainte de a construi o hala industriala?

Indiferent de scopul pe care il indeplineste, tipul de hala industriala ales de marile companii este esential pentru bunul demers al activitatii care se desfasoara in aceasta sau pentru un nivel crescut de siguranta al produselor care se depoziteaza.

Nici costurile de constructie si de intretinere ale halei nu pot fi ignorate, de aceea trebuie ales un material eficient atat din punct de vedere financiar, cat si logistic.

De aceea, inainte de a alege tipul de hala, cei interesati trebuie sa ia in considerare o serie de factori care sa ii ajute sa ia decizia potrivita si sa se bucure de maximul potential al constructiei.

Rolul halei

Inainte de a incepe constructia, trebuie stabilit rolul pe care il va indeplini hala. In functie de acesta, se pot determina aspecte precum spatiul alocat, aparatura necesara pentru protectie si intretinere si multe altele.

Aceste aspecte variaza, iar lipsa de conformare la acestea poate duce la o investitie mult mai mare decat este necesar.

Spatiul destinat

Spatiul reprezinta scopul pentru care se apeleaza la hale industriale. Indiferent ca sunt folosite pentru depozitare de produse sau pentru a asigura un loc de desfasurare a unor activitati specifice, hala trebuie sa asigure un spatiu cat mai mare.

In acelasi timp, constructia trebuie echipata corespunzator cu sisteme de ventilatie si evacuare, in functie de dimensiune.

Nivelul de protectie

Halele industriale nu trebuie sa ofere doar un spatiu mare de desfasurare, ci si o protectie adecvata persoanelor care isi desfasoara activitatea in acest spatiu sau care se afla in vizita.

Din dorinta de a asigura un grad mare de protectie, multe companii opteaza pentru hale industriale din beton, recunoscute pentru durabilitatea lor si eficienta cu care fac fata factorilor externi fie umani, fie meteorologici.

Chiar daca acest nivel mare de protectie necesita o investitie initiala mai mare, pe termen lung, aceste costuri se vor dovedi a fi, de fapt, o economie, deoarece se reduc costurile de intretinere.

Durabilitatea constructiei

Exista o multime de factori externi care interactioneaza cu halele, afectandu-le durabilitatea. Fenomene meteorologice precum ploi sau ninsori abundente afecteaza durata de viata a constructiei, mai ales daca materialul ales pentru constructie nu este unul rezistent.

In plus, mai exista si posibilitatea aparitiei unor daunatori precum rugina care rezulta nu doar din expunerea la umezeala, ci si lipsei de ingrijire a constructiei.

De aceea, trebuie asigurata o mentenanta corespunzatoare care este la fel de importanta ca materialul pentru constructia halelor care trebuie sa fie unul rezistent si de durata.

Pretul final

Suma investita intr-o hala industriala trebuie calculata cu mare precizie. In cadrul acesteia, exista mai multi factori care trebuie sa fie luati in considerare, alaturi de cei enumerati deja.

Astfel, pretul final poate varia si in functie de locul in care va fi amplasata hala, calitatile tehnice si timpul necesar finalizarii lucrarilor de constructie.

Pentru a asigura constructia unei hale industriale de calitate, trebuie apelat la serviciile unei companii care poate proiecta, produce si monta astfel de constructii.

In acelasi timp, specialistii din cadrul acestor companii pot oferi si cele mai bune solutii de pe piata, stand la dispozitia clientilor sai pe o perioada indelungata de timp.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#hale industriale, #constructii hale industriale , #proiecte constructii