Ce va uram pentru noul an si de ce ai nostri sunt mai buni!

Autor: Cezar Petre , specialist constructii
Duminica, 01 Ianuarie 2017, ora 08:20
4236 citiri

Acum, la inceput de an nou, tinem sa multumim tuturor cititorilor Ziare.com pentru ca au fost alaturi de noi in anul care a trecut. Fiecare persoana ce a deschis articolele noastre ne-a dat mai multa putere.

In 2016 au fost promovate, sustinute si aprobate o serie de acte normative care au imbunatatit viata cetatenilor prin simplificare.

Birocratia a ajuns sa ingroape cetatenii si este de datoria specialistilor sa se pronunte si sa intervina pentru eliminarea aspectelor formale, care nu induc calitate, ci doar hartii.

Incercam sa ne folosim de spatiul pus la dispozitie pentru a analiza si informa in mod corect cititorii.

Atunci cand a fost cazul am dat sfaturi, de cele mai multe ori am criticat, dar atunci cand s-a ivit ocazia sa si laudam, am facut-o de asemenea.

Am vorbit despre colapsul birocratic in care se afla Romania, iar voi, prin numarul de citiri, ati aratat ca sunteti interesati de aceste aspecte.

Am cerut scurtarea timpilor de autorizare a constructiilor, dar si profesionalizarea corpului de specialisti. Avem nevoie de mai multa responsabilitate, iar fiecare trebuie sa isi asume el mai intai acest lucru.

Si da, am spus ca ai nostri cititori sunt mai buni decat ai lor. Asta deoarece aici vei gasi informatia corecta, iar daca uneori suntem prea subiectivi este pentru ca incercam sa facem lucruri in interesul cetatenilor si asta pentru ca si noi suntem la randul nostru cetateni.

Avem nevoie de un stat care sa devina mai bun, de functionari care sa inteleaga si sa ajute cetateanul, avem nevoie de simplificare.

Va dorim sa credeti mai putin in promisiuni si sa aveti mai putina speranta ca salvarea va veni de la politicieni. Noi toti trebuie sa facem mai mult si trebuie sa fim atenti la abuzurile comise impotriva noastra si sa le sanctionam.

Va dorim sa aveti un an mai bun, cu mai putine foi, mai putine drumuri si mai putin timp consumat de la un ghiseu la altul.

Cezar Petre este inginer, absolvent al Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti. Cu experienta in proiectarea si urmarirea executiei in conditii de calitate a constructiilor, in acest moment este presedintele Colegiului Tehnic al Dirigintilor de Santier.Citeste si:
PNL mai are o singură variantă: USL 2.0
PNL mai are o singură variantă: USL 2.0
Desfășurarea Congresul PNL la Romexpo, eveniment la care au participat aproape 5.000 de delegați din toată țara, în pofida faptului că Bucureștiul intrase deja în scenariul roșu, a trimis...
Liberalii îşi aleg secretarul general, prim-vicepreşedinţii şi vicepreşedinţii. Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur şi Lucian Bode, printre favoriţi
Liberalii îşi aleg secretarul general, prim-vicepreşedinţii şi vicepreşedinţii. Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur şi Lucian Bode, printre favoriţi
Consiliul Naţional al PNL se reuneşte duminică, 26 septembrie, pentru a alege secretarul general, prim-vicepreşedinţii şi vicepreşedinţii şi pe ceilalţi membri ai Biroului Executiv al...
Sursa: Ziare.com
Comentarii