Pentru că fără INIMĂ nu se poate

Advertorial
Vineri, 03 Septembrie 2021, ora 11:43
4284 citiri
Pentru că fără INIMĂ nu se poate
Herz FOTO: herz-romania.ro

HERZ își sărbătorește cea de-a 125-a aniversare în 2021, prilej cu care face o scurtă incursiune în trecut, rememorând cele mai importante evenimente din istoria sa. Compania, fondată în anul 1896, a trecut printr-un proces continuu, caracterizat de multe repere și puncte de cotitură, ce au ajutat la transformarea a ceea ce este astazi: un grup de tehnologii de construcții active la nivel internațional.

Armături, candelabre și lămpi

Fondatorii Franz Gebauer și Viktor Lehrner au început activitatea de producție cu doisprezece angajați și, datorită dezvoltării puternice a orașului, peste 300 de persoane au ajuns să lucreze în scurt timp în fabrica din Viena, din cartierul Favoriten. Catalogul de prezentare din 1908 conținea deja mii de produse: armături pentru încălzire și sanitare, robinete pentru abur și gaz, dar și elemente pentru candelabre și lămpi din alamă. Astăzi, sunt greu de imaginat circumstanțele în care se desfășura activitatea de producție de atunci: armăturile erau realizate prin turnare cu nisip, la sfârșitul schimbului echipamentele utilizate erau „negre”, iar lucrătorii erau „acoperiți” cu nisip. Nu existau desene tehnice, iar produsele se realizau în atelierul de strunjire conform probelor. Piesele erau parțial prelucrate pe utilaje acționate cu picioarele, apoi din ce în ce mai mult pe utilaje fără acționare manuală. Aceste strunguri erau acționate de un arbore care folosea curele de transmisie din piele, iar puterea necesară pentru acționarea arborelui era furnizată de un motor cu abur.

Unde este încălzire, acolo este HERZ!

Odată cu prăbușirea monarhiei habsburgice, piețele de desfacere au dispărut iar Austria s-a aflat într-o permanentă criză economică. În ciuda acestei situații, compania a supraviețuit războiului dificil și anilor interbelici, spre deosebire de alți producători cu sediul în Viena, precum Kafowie, S. Lang și Pongratz & Bock.

În anii 1950, compania s-a specializat în producția de armături pentru încălzire, sloganul „Unde este încălzire, acolo este HERZ!” provenind din această perioadă. Gebauer & Lehrner au atras atenția presei în anii 1970, odată cu transformarea companiei în Herz Armaturen AG și implicarea activă a angajaților care au devenit acționari, în conformitate cu spiritul vremurilor. Munca în grup, brainstorming-ul, experimentele dinamice de grup și seminariile au modelat activitățile companiei. Cu toate acestea, noul model de afacere nu a adus succesul economic scontat. Familia Lehrner a trebuit să-și vândă acțiunile după șaptezeci de ani, un investitor a preluat conducerea și angajații au returnat acțiunile.

Ani tulburi: HERZ devine internațional

Au urmat ani dominați de incertitudini. Pierzându-și interesul pentru companie, investitorul a început căutarea unui cumpărător. Gerhard Glinzerer și doi parteneri - toți „iubitorii de alamă, așchii de metal și emulsii” - au primit contractul. Competiția, care pusese ochii pe companie de multă vreme, s-a înșelat, din fericire, trăgând concluzia greșită că Herz își va închide porțile.

La începutul anilor 1990, afacerile au luat avânt cu internaționalizarea treptată. Nu existau bani pentru ofensivă pe piețele din Europa de Vest, dar în Europa de Est se putea începe rapid cu o echipă mică, după căderea Cortinei de Fier. Într-un timp scurt, s-a construit o rețea de companii pentru vânzări. Prima destinație a fost Polonia, urmată de sucursale în ceea ce era atunci Cehoslovacia, pe urmă Ungaria, treptat și în alte țări.

După un deceniu

Zece ani mai târziu a urmat prima preluare a unei companii de producție, au urmat achiziții suplimentare și noi fabrici. Ca urmare a tuturor acestor pași de extindere, grupul de companii produce acum mii de produse pentru tehnologia și industria construcțiilor în patruzeci de locații din douăsprezece țări europene. Indiferent dacă este vorba de tehnologie de control, cazane cu biomasă și pompe de căldură sau materiale izolatoare, accentul este pus pe durabilitate, ecologie și eficiență energetică.

Companiile partenere sunt active în întreaga lume, iar pentru numeroșii noștri clienți produsele de la HERZ sunt un sinonim al calității austriece.

Folosim acest an aniversar pentru a furniza informații despre gama extinsă și standardele noastre ridicate pentru calitate inovatoare și fiabilitate, durabilitate și eficiență energetică.

Gerhard Glinzerer

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#herz, #herz romania, #constructii , #proiecte constructii