Top 10 greseli cand plachezi o baie cu piatra naturala

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 11:58
61987 citiri
Top 10 greseli cand plachezi o baie cu piatra naturala

Placarea cu piatra naturala reprezinta una dintre cele mai moderne si in voga moduri de amenajare a unei bai. Dincolo de esteticul aparte pe care-l urmaresc designerii de interior in amenajarea cu piatra naturala decorativa, exista si beneficii de ordin functional ale acesteia, fiind un material sustenabil, rezistent la umiditate si foarte usor de curatat.

Evita top 10 cele mai frecvente greseli pe care le poti face cand alegi sa plachezi singur baia cu astfel de materiale!

1. Alegi o piatra naturala nerezistenta la apa

Principalul criteriu pe care trebuie sa il urmaresti atunci cand plachezi baia cu piatra naturala este sa folosesti materiale rezistente la umiditate. Printre tipurile de pietre naturale recomandate pentru amenajarea bailor sunt granitul, marmura, onixul, travertinul.

2. Nu combini mai multe tipuri de piatra naturala

Alege un singur tip de roca naturala care sa decoreze preponderent baia, dar ai grija ca pe peretii din jurul obiectelor sanitare - chiuveta, dus etc. - sa fie din materialul cel mai rezistent la apa. In mod normal se folosesc placi lucioase si mate pentru placarea pardoselilor si a peretilor iar pentru ornamente se folosese mosaicul din marmura, travertin sau ardezie cu dungi de accent realizate din baghete si borduri din marmura si travertin.

3. Nu folosesti tratament impermeabilizant

Este obligatoriu sa tratezi placile cu un impermeabilizant ce rezista excelent in spatii umede si ce nu este afectat de apa,sapun,gel de dus sau sampon precum LTP Colour Intensifier. Atunci cand se folosesc placi polisate (lucioase), trebuie sa tinem cont de acest detaliu atunci cand alegem impermeabilizantul deoarece in acest caz este unul special pentru a penetra stratul de luciu si a intra in structura pietrei-LTP MPG.

4. Nu o aplici corect

Placarea pietrei naturale in baie necesita cunostinte si informatii amanuntite despre lucrul cu acest material, intrucat pot aparea usor probleme atat la montare, cat si la imbinare sau chituire, din cauza spatiilor mari, diferentelor de grosime etc.

5. Folosesti un adeziv nepotrivit

Spre deosebire de faianta, piatra naturala necesita un adeziv special pentru lipirea placilor, care sa aiba o putere de absorbtie medie sau mare de beton. Este important sa alegi un produs profesional special conceput pentru acest tip de placi naturale. In cazul placarilor in bai se recomanda folosirea unui adeziv flexibil, special conceput pentru marmura/travertin, hidroizolant

6. Nu folosesti un chit special pentru rostuirea placilor

Din cauza ca placile din piatra naturala se pot imbina in moduri variate, rostuirea acestora este ceva mai dificila decat in cazul altor materiale. Un chit obisnuit are un grad redus de lucrabilitate, de aceea, este indicat sa te orientezi spre alegerea unui chit special conceput pentru rostuirea placilor din piatra, care sa reziste la umiditatea din baie.

7. Plachezi cu mai mult de patru materiale intr-o singura baie

Combinatiile sunt permise si chiar de dorit insa trebuie sa fii foarte atent sa nu combini mai mult de 2-3, maxim 4 materiale intr-o singura baie. Se poate opta pentru un singur produs cu diferite finisaje precum mat, lucios, periat, scapitat sau se poate opta pentru o combinatie de materiale astfel incat sa pastram cromatica sau dimpotriva, sa se creeze un accent de culoare prin folosirea intr-un spatiu mai mic a unui material cu o culoare mai inchisa sau mai deschisa decat restul baii.

8. Nu realizezi premontajul

Inainte de a fixa placile cu adeziv direct pe perete, se realizeaza o stereotomie pe pardoseala astfel incat sa te asiguri ca iti place cum se imbina fiecare placa si pentru a amesteca placile astfel incat sa obtii la final un aspect uniform, sa nu se aglomereze toate placile inchise la culoare intr-un colt si placile deschise la culoare in alt colt. Piatra naturala de orice fel este casanta, astfel incat intotdeauna vei gasi cateva placi cu colturi ciobite sau mici sparturi pe margini. Aceste placi se monteaza pe capete, acolo unde este necesara debitarea acestora. Acesta este si motivul pentru care este important sa se realizeze un premontaj, pentru a selecta placile, fiecare are un loc destinat.

9. Nu te sfatuiesti cu specialisti

Este important sa ceri si sfatul unui profesionist in domeniu. Specialistii din magazinele care comercializeaza materiale pentru acest tip de amenajare, precum Piatraonline.ro, iti pot oferi consultanta in privinta principalelor nelamuriri pe care le ai in placarea acestor materiale in baie.

10. Folosesti produse neadecvate pentru curatarea ei

Produsele comune de curatare pot deteriora suprafata delicata a pietrei, de aceea, este indicat sa folosesti variante speciale pentru intretinerea acestui tip de placi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#piatra naturala baie, #placare piatra baie, #sfaturi placare piatra, #chit piatra naturala , #proiecte constructii