10.000 de romani risca sa nu primeasca dividende de la Fondul Proprietatea

Marti, 07 Septembrie 2010, ora 11:50
2122 citiri
10.000 de romani risca sa nu primeasca dividende de la Fondul Proprietatea
Foto: Cotidianul

Autoritatea pentru Restituirea Proprietatilor intarzie intocmirea formalitatilor, astfel ca peste 10.000 de fosti proprietari risca sa nu primeasca dividende de la Fondul Proprietatea.

Actionarii Fondului au decis, ieri (n.r. - luni), acordarea unor dividende de 1,1 miliarde de lei pentru profiturile inregistrate in 2008 si 2009, a declarat Marius Murgu, vicepresedintele Uniunii Asociatiilor Fostilor Proprietari, citat de Money.ro.

Guvernul nu mai despagubeste fostii proprietari deposedati inainte de "89 cu bani, ci doar cu actiuni la Fondul Proprietatea.

"Sunt aproape zece mii de persoane indreptatite care au fost tinute in speranta ca li se vor da plati in numerar cu dosare solutionate. Pana la urma a iesit Guvernul Boc a spus nu mai am bani, a iesit la 30 iunie, nu mai am bani va dau actiuni a Fondul Proprietatea. Oamenii au venit sa-si faca optiunea la nevoie in actiuni la Fondul Proprietatea si acum sunt intarziati si amanati pentru a nu putea intra la plata dividendelor", sustine Marius Murgu, vicepresedinte Uniunea Asociatiilor Fostilor Proprietari.

Fondul Proprietatea va verifica, pana pe 27 septembrie, cine sunt actionarii care vor primi dividendele de 0,0816 lei pe actiune din profiturile aferente anilor 2008-2009.

"Eu am interpelat-o pe presedinta de la ANRP sa gaseasca o varianta sa faca aceasta conversie pentru ca vorbim despre mii de oameni. Insa, Ministerul Finantelor nu este prea interesat fiindca asta i-ar diminua lui cota de incasare a dividendelor si atunci ii intirzie pe acesti oameni", spune Murgu.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#proprietari Fondul Proprietatea dividente , #proprietari