Blocaj la ANRP: Dupa ce a taiat tot bugetul de retrocedari, premierul Ponta cere solutii

Marti, 03 Martie 2015, ora 10:08
8556 citiri
Blocaj la ANRP: Dupa ce a taiat tot bugetul de retrocedari, premierul Ponta cere solutii
Foto: ANRP

Premierul Victor Ponta a anuntat luni ca la ANRP "este o problema extrem de grava" care a generat demisia presedintelui institutiei, George Baesu, si a celor doi vicepresedinti.

Potrivit premierului, cei din conducerea institutiei sunt "intre ciocan si nicovala", pentru ca sunt amendati in fiecare zi de catre instanta "pentru ca nu retrocedeaza proprietati".

Blocajul activitatii ANRP a fost previzibil insa din decembrie 2014, atunci cand a fost dat publicitatii proiectul de buget publicat de Ministerul Finantelor, din care a reiesit ca Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor nu primeste niciun ban in 2015 pentru plata despagubirilor civile.

Memoriul ANRP: Avem sentimentul unei totale insecuritati, riscam sa platim cu patrimoniul

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), George Baesu, i-a inaintat premierului Victor Ponta un memoriu in care reclama ca institutia este obligata la amenzi pentru neplata in termen a titlurilor de despagubire, insotit de demisia sa si a celor doi vicepresedinti.

Surse din PSD afirma ca premierul nu a acceptat, deocamdata, aceste demisii.

"Va trebui sa gasim o solutie, altfel nu va mai vrea nimeni sa lucreze", a spus premierul, care a pus in sarcina Ministerului de Justitie si a Ministerului de Finante gasirea acestei solutii, pana la urmatoarea sedinta de guvern.

ANRP: o institutie blocata prin decizie politica

Blocajul in care se afla ANRP este o consecinta a deciziei politice a premierului Victor Ponta, care a hotarat sa taie bugetul acestei institutii pana sub limita de functionare a institutiei.

Coincidenta, sau nu - odata ce Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a inceput campania de anchetare a restituirilor, s-a taiat si bugetul Autoritatii de Restituiri pentru 2015, nu inainte de-a se transfera un surplus bugetar la finele lui 2014, cu intentia declarata de a achita anumite drepturi restante.

Citeste mai departe despre Blocaj la Agentia de Restituirea Proprietatilor: Dupa ce a taiat tot bugetul de retrocedari, premierul Ponta cere solutii pe CursDeGuvernare.ro.

Quarterly Report - Editia 4

România rămâne țara membră UE cu cea mai mare rată a abandonului școlar timpuriu! Procentul a crescut în 2023
România rămâne țara membră UE cu cea mai mare rată a abandonului școlar timpuriu! Procentul a crescut în 2023
Ponderea abandonului școlar timpuriu a fost în România anul trecut cea mai mare din ultimii 6 ani. Țara noastră se păstrează pe primul loc în Uniunea Europeană la acest capitol, cu...
Greșeala pe care o fac majoritatea șoferilor când așteaptă în trafic. Ce pagube costisitoare se produc mașinii VIDEO
Greșeala pe care o fac majoritatea șoferilor când așteaptă în trafic. Ce pagube costisitoare se produc mașinii VIDEO
Când ne oprim la un semafor, ar trebui să ridicăm piciorul stâng de pe pedala de ambreiaj, pentru a nu băga mâna adânc în buzunar. Popularitatea mașinilor ce au cutie manuală de...
#ANRP Ponta solutii, #ANRP taiat buget, #Ponta buget ANRP , #proprietari