O noua etapa a programului Rabla pentru electrocasnice. Pot fi cumparate aparate de aer conditionat, uscatoare de rufe si aspiratoare

Vineri, 18 Iunie 2021, ora 07:19

   

O noua etapa a programului Rabla pentru electrocasnice. Pot fi cumparate aparate de aer conditionat, uscatoare de rufe si aspiratoare
Etapa a treia a programului Rabla pentru Electrocasnice demareaza vineri, ora 10:00, de cand vor putea fi generate vouchere pentru aparate de aer conditionat, uscatoare de rufe si aspiratoare.

Aceasta etapa va dura pana in data de 1 iulie, ora 23:59, sau pana la epuizarea bugetului, care se ridica la 15 milioane lei.

Valoarea voucherelor este de 400 de lei pentru aparate de aer conditionat, inclusiv aparate de aer conditionat portabile, cu eficienta energetica la racire cel putin A++; 400 lei pentru uscatoare de rufe cu eficienta energetica cel putin A++; 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Potrivit Administratiei Fondului de Mediu, pentru aparatele de aer conditionat se poate preda un electrocasnic din aceeasi categorie, pentru aspiratoare un electrocasnic echivalent, iar pentru uscatoarele de rufe orice electrocasnic vechi inclus in program.

Programul "Rabla pentru electrocasnice" - sesiunea 2021 a debutat pe data de 14 mai, cu perioada de inscriere a persoanelor fizice, timp de o saptamana.

La sesiunea din acest an, modalitatea de accesare a programului a fost revizuita, astfel incat persoanele fizice sa poata beneficia de oportunitatea de a se inscrie si de a obtine unul sau mai multe vouchere.

Editia din 2021 a programului "Rabla pentru electrocasnice" se desfasoara etapizat. Astfel, in etapa I a avut loc selectia voucherelor aferente categoriei din care fac parte masinile de spalat rufe/vase si frigiderele/congelatoarele (21 mai - 3 iunie), iar in etapa II selectia voucherelor aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile si tabletele (4 - 17 iunie).

Bugetul alocat editiei din acest an a programului "Rabla pentru electrocasnice" este de 75 milioane de lei, aproape dublu fata de sesiunea din 2019, cand a fost alocata suma de 40 de milioane de lei.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3969 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
TheEconomist
rank 2
Inteligent...
Ca prostimea sa renunte la astea pe care le iau si sa-si ia smarturi conectate la retea, internet of things, merg atat cat vrea Sistemul...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor