Tendinte acoperisuri

Advertorial
Luni, 23 Noiembrie 2020, ora 18:23
9345 citiri
Tendinte acoperisuri
Surse foto: Tan2

Atunci cand vine vorba de designul unei case, arhitectii considera ca, pentru a satisfice dorintele clientilor, accentul se pune pe acoperis si pe materialele din care acesta este realizat, precum tigla acoperis. Dezvoltarea sistemelor de acoperire din zilele noastre se datoreaza eforturilor facute de catre cei mai buni ingineri care au lucrat la imbinarea celor mai importante calitati pe care le poate avea un acoperis, printre care se numara: rezistenta, eficienta energetica, designul si durata de viata.

Rezistenta

Fiecare tip de material din care poate fi confectionat un acoperis are diferite calitati, care pot sa difere de la un producator la altul. Este indicat sa analizezi fiecare factor de performanta atunci cand te decizi sa investesti intr-un acoperis, deoarece este indicat ca acesta sa fie de calitate superioara.

Spre exemplu, unele materiale folosite la acoperisuri nu sunt facute pentru a fi asamblate in zone care sunt predispuse la vant puternic sau la zapada, avand o rezistenta scazuta la acesti factori. De aceea, trebuie sa ai in vedere mereu rezistenta materialului la diferite conditii de mediu, precum ploaie, vant, zapada, caldura si chiar incendii.

Eficienta energetica

Acoperisurile primesc in fiecare minut energie solara, motiv pentru care trebuie sa iei in considerare si achizitia unui acoperis eficient din punct de vedere al energiei, acest aspect putand face o mare diferenta. In acest sens, trebuie sa ai in vedere urmatoarele lucruri: materialul, culorile, izolatia si sistemul de ventilatie.

In ceea ce priveste materialul din care este confectionat acoperisul, trebuie sa tii cont de faptul ca acoperisurile metalice contribuie la eficienta energetica a locuintei, astfel ca este impedicata intrarea caldurii nedorite in casa ta.

In privinta culorilor, este bine de stiu ca acoperisurile deschise la culoare reflecta mai mult lumina spre deosebire de cele intunecate, care absorb caldura si o redirectioneaza spre interiorul casei. Un alt element important este izolatia acoperisului, care ajuta la mentinerea caldurii in interior. In plus, un sistem de ventilatie eficient ajuta la reglarea temperaturii.

Design-ul

Un alt aspect important in cee ace priveste acoperisul casei tale este designul acestuia. In acest sens trebuie sa tii cont de forma si unghiurile acoperisului. Pentru acest lucru este indicat sa te consulti cu un architect, pentru a alege cea mai buna varianta pentru arhitectura casei tale.

Durata de viata

De asemenea, este important ca materialul din care este confectionata invelitoarea acoperisului sa fie conform standardelor Europene si trebuie sa te orientezi catre materiale puternice, durabile si inovatoare. Durata de viata a unui acoperis depinde de multi factori, precum calitatea materialelor si a designul acoperisului, calitatea accesoriilor, cat si de specificul climatic al zonei de montare.

Garantia

Producatorii de sisteme de acoperire ofera garantie pentru produsele lor, acest lucru fiind un aspect foarte important. Cele mai multe sisteme noi de acoperis sunt concepute pentru a oferi garantie de aproximativ 30 de ani. Unele sunt mai cuprinzatoare si au o durata de viata mai mare de pana la 60 ani.

Nu lua niciodata decizii pripite cand vine vorba de achizitii pentru modernizarea locuintei. Cumparaturile pentru materialele de constructie necesita o atentie speciala. Lucrarile de renovare trebuie facute sa reziste in timp si de aceea nu este o idee buna sa te arunci cu capul inainte si sa cumperi primul produs care iti iese in cale. Rezerva-ti timp pentru cercetare!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
#acoperis, #acoperis casa , #stiri imobiliare