Cea mai mica proprietate privata din New York are dimensiunea unei felii de pizza

Joi, 31 Iulie 2014, ora 08:06
5346 citiri
Cea mai mica proprietate privata din New York are dimensiunea unei felii de pizza
Foto: Business Insider

In 1910, aproape 300 de cladiri din New York au fost demolate pentru extinderea orasului si construirea liniilor noi de metrou.

David Hess s-a luptat pe cale juridica cu administratia orasului pentru a salva de la demolare cladirea de 5 etaje care-i apartinea.

A reusit sa se opuna municipalitatii ani de zile, dar a fost in cele din urma fortat sa renunte la proprietatea sa, relateaza Bussines Insider.

Din 1914, un triunghi de beton a fost tot ceea ce a ramas din proprietatea Hess.

Ca si cand pierderea cladirii cu 5 etaje nu ar fi fost de ajuns, primaria i-a cerut sa doneze si mica portiunea de beton, pentru a fi folosita ca parte dintr-un trotuar public.

Hess a refuzat oferta, iar pe data de 27 iulie 1922, el a acoperit triunghiul cu mozaic, afisand urmatorul text: "Proprietatea Hess Estate, care n-a fost niciodata dedicata pentru scopuri publice."

Desi triunghiul de beton este calcat in permanenta in picioare de pietoni, acesta serveste ca o amintire perpetuua ca Hess nu a fost usor de convins.

Triunghiul Hess se afla pe un trotuar din fata unui magazin de trabucuri la intersectia dintre Christopher si 7th Avenue, avand dimensiunea doar un pic mai mare decat o felie de pizza de dimensiuni generoase.

In cele din urma, magazinul de trabucuri a cumparat triunghiul in 1938 pentru suma de 1.000 de dolari.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#proprietate privata felie pizza, #proprietate privata NY, #proprietate privata triunghiul Hess , #teren