Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vrei sa-ti faci o casa anul viitor? Vezi la ce preturi poti cumpara un teren

Vineri, 03 Decembrie 2010, ora 07:30
8076 citiri
Vrei sa-ti faci o casa anul viitor? Vezi la ce preturi poti cumpara un teren
Foto: Capital

Daca intentionati ca in 2011 sa incepeti constructia unei locuinte, ar fi bine sa analizati ofertele de sfarsit de an ale proprietarilor de terenuri, care mai lasa din preturi, gandindu-se ca sunt putini cei care si-ar dori sa construiasca pe timp de iarna. Odata achizionat terenul, din primavara va puteti construi casa la care ati visat.

In ceea ce priveste preturile, Capitala este in continuare prima in topul cu terenurile cele mai scumpe. De exemplu, in Bucuresti, un teren aflat la vanzare, in sector 6, zona Grozavesti, are un pret de 500 de euro/mp. Suprafata terenului este de 665 mp si este situata langa institutul Politehnic.

Un teren rezidential pe Drumul Sarii, in sectorul 5, pe o strada linistita, in zona de vile, costa 159.000 euro. Suprafata terenului este de 286 mp, avand un front stradal de 12,86 m si o latime a drumului de acces de 10 m.

Un alt teren, pe soseaua Alexandriei, in zona Diamantului, Bucuresti, sector 5, costa 26.500 de euro. Suprafata terenului este de 580 mp, avand un front stradal de 20 m. In zona exista racordare la gaz si curent, conform Imobiliare.ro.

Un alt proprietar are un teren de constructii de vanzare, in zona Cornetu, pe care il vinde cu 500.000 de euro. Suprafata de teren este 50.000 mp, front stradal 100 m si latime drum acces de 9 m. Proprietarul vinde terenul in parcele de cate 4.000-5.000 de mp.

Daca vreti o casa la munte puteti cumpara teren in Brasov. Un teren in zona Bartolomeu, de 400 de mp, cu 18 m front stradal si latime drum acces de 12 m, costa 20.000 de euro. Terenul face parte dintr-un lot de parcele in suprafata totala de 3.500 mp din care se pot dezmembra loturi de 400, 500, 600 si 1.000 mp. Zona are toate utilitatile, respectiv gaz, curent, apa, canal, telefon, Internet in apropiere, si are acces rapid spre centrul orasului, fiind cam la 1 km de Centura Brasovului.

Tot in Brasov, in zona Stupini, un alt teren costa 27.000 de euro, fiind vorba de 902 mp si 36 m front stradal. Zona este in dezvoltare, fiind case noi langa, si exista acces la toate utilitatile - apa gaz, curent, canal, telefon, Internet.

In Poiana Brasov, un proprietar vrea sa vanda terenul de 8.996 mp cu un pret de 160 de euro/mp. Parcela este lipita de Stana Turistica, avand potential mare de dezvoltare, in apropiere fiind Silver Mountain Resort.

Cei care vor sa isi faca o casa la mare pot alege din multitudinea de anunturi de vanzari de teren in Constanta. De exemplu, in zona Tomis Plus, un constantean care detine 1.000 mp de teren intravilan vrea sa-l vanda cu 300 de euro/mp. Suprafata se afla vizavi de cartierul rezidential Tomis Plus Constanta, potrivit anuntului de pe Imobiliare.ro.

O alta suprafata de teren, de 400 mp, in zona km 5, care face parte dintr-un lot de parcele in cartier rezidential, se vinde la un pret de 46 euro/mp. Un teren intravilan in zona constanteana Primo, 500 mp, cu deschidere 16 m, are un pret de 75.000 de euro.

Ceva mai ieftine sunt terenurile in Iasi, asa ca cei care vor sa stea aproape de un mare centru cultural si istoric pot alege sa-si faca o casa aici. Astfel, in zona Galata, un teren de 700 mp, front stradal 35 m, are un pret de 20 de euro/mp. Terenul este situat in spate la Statiunea Pomicola la circa 850 ml fata de soseaua Galata. Accesul la teren se mai poate face si prin Tudor Neculai. Tot in Iasi, in zona Miroslava, un teren de 744 mp, front stradal 28 m, are un pret de 18 euro/mp.

In Timisoara, un proprietar vrea sa vanda terenul pe care il detine in parcele de 600 mp, cu toate utilitatile zonei. Terenul este situat in Mosnita Nou, are un front stradal de 18 m si face parte dintr-un lot de parcele in cartier rezidential. Pretul este de 24 de euro/mp. Exista posibilitatea de a cumpara 2 parcele pe colt, iar accesul se face printr-un drum pietruit.

Zona are curent electric si iluminatul public este pana in fata parcelei. In acelasi oras, in zona Calea Urseni, un teren de 651 mp se vinde la un pret de 20 de euro/mp. Utilitatile (gazul, curentul, canalizarea) sunt la 100 m distanta.

Terenurile din Cluj Napoca au insa preturi destul mai mari, avand in vedere ca este vorba de o zona de provincie. De exemplu, un teren cu panorama in zona Grigorescu, de 1.025 mp, cu front stradal de 20 m, are un pret de vanzare de 250 euro/mp. Terenul este situat intr-o zona rezidentiala de top, aproape de centrul orasului. Accesul se face la sosea asfaltata, iar statia de transport in comun este la cateva minute distanta.

Tot in Cluj, in zona Becas, un teren de 560 mp, front stradal 22 m, este vandut cu 120 euro/mp. In jur sunt construite case, iar utilitatile sunt la limita de proprietate.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#teren intravilan, #cumparare teren, #pret teren , #teren