Locuinte istorice si vile noi, scoase la vanzare in toata tara - care sunt preturile

Joi, 13 Martie 2014, ora 14:53
5231 citiri
Locuinte istorice si vile noi, scoase la vanzare in toata tara - care sunt preturile

Romanii au scos la vanzare atat vile vechi, cu valoare istorica, cat si proprietati noi de lux, iar preturile pot ajunge pana la 7 milioane de euro.

In Bucuresti, spre exemplu, preturile proprietatilor din prima categorie urca pana la peste sapte milioane de euro, in vreme ce constructiile mai noi, amplasate in zone bine cotate ale Capitalei (in special in nord), ajung pana la aproximativ patru milioane de euro, se arata in comunicatul Imobiliare.ro remis Ziare.com.

In celelalte centre regionale, nivelul maxim de pret pe cele doua segmente se situeaza si sub pragul de un milion de euro.

Cum arata cele mai scumpe case din Londra

Bucuresti

In zona Piata Romana-Dacia, o vila finalizata in anul 1912 este scoasa la vanzare la un pret de sase milioane de euro. Imobilul (format din doua corpuri de cladire - unul principal si o anexa) cuprinde 24 de camere, are o suprafata utila de 1.700 de metri patrati si este amplasat pe un teren de 2.465 de metri patrati.

Proprietatea, inclusa pe lista monumentelor istorice, a apartinut omului politic Vintila Bratianu, fiul lui Ion C. Bratianu. In 1916, in aceasta vila au fost semnate, in secret, documentele prin care Romania intra in razboi de partea Antantei.

In zona Dorobanti, o vila construita in anul 2011 poate fi achizitionata cu aproximativ 2,44 milioane de euro. Cladirea are 15 camere si o suprafata utila de 448 de metri patrati, structurata pe demisol, parter si cinci etaje. Proprietatea dispune de patru locuri de parcare subterane si de alte doua spatii supraterane.

In zona Herastrau, chiar langa lacul cu acelasi nume, proprietarul unei case finalizate in anul 2005 solicita suma de 2,5 milioane de euro. Locuinta este formata din opt camere, are o suprafata utila de circa 410 metri patrati si un teren aferent de 562 de metri patrati. Proprietatea include o terasa cu piscina amenajata si doua garaje.

Brasov

In Brasov, zona Centrul Istoric, o vila cu 28 de camere, construita in anul 1930, este scoasa la vanzare la un pret de 2,26 milioane de euro. Imobilul, structurat pe demisol, parter, etaj si mansarda, este compartimentat in 11 apartamente. Cladirea dispune de o suprafata utila de 822 de metri patrati si dispune de un teren de aproape 950 de metri patrati.

In zona Schei, o vila cu sapte camere, finalizata in anul 2008, are un pret cerut de 700.000 de euro. Imobilul, format din subsol, demisol, parter si etaj, este amplasat pe un teren de 2.200 de metri patrati si are o suprafata utila de 873 de metri patrati. Casa dispune de trei locuri de parcare subterane, sala de gimnastica, sauna si crama.

Cluj-Napoca

In capitala Transilvaniei, zona Grigorescu, o vila construita in anul 1923 este scoasa la vanzare pentru 700.000 de euro. Casa este structurata pe demisol, parter si etaj, are o suprafata utila de 270 de metri patrati si este situata pe un teren de 1.825 de metri patrati.

In zona Faget, o vila construita in anul 2007, cu o suprafata de 280 de metri patrati si 9.000 de metri patrati de teren, are un pret cerut de 1,1 milioane de euro - negociabil. In pret este inclus si un centru spa de 200 de metri patrati (format din sala de fitness, sauna, jacuzzi, piscina).

Casa este structurata pe demisol, parter si etaj, cuprinde sase camere (plus dependinte) si se vinde complet mobilata si utilata. Din suprafata totala a terenului, circa 5.500 de metri patrati reprezinta o padure amenajata, cu lac.

Timisoara

In orasul din vestul tarii, zona Take Ionescu, un conac ridicat in anul 1840 are un pret cerut de 900.000 de euro. Desfasurat pe subsol si parter, imobilul dispune de o suprafata utila de 505 metri patrati, la care se adauga o curte de 1.581 de metri patrati.

Construita in stilul clasicist maghiar, cladirea a trecut, incepand cu 2003, printr-un amplu proces de renovare si reconstructie, aceasta fiind demolata si reconstruita pe portiuni, pentru a conserva astfel cat mai multe dintre detaliile arhitecturale originale.

In zona Braytim, o vila ridicata in anul 2008, pe un teren de 2.500 de metri patrati, poate fi achizitionata cu 850.000 de euro. Locuinta dispune de o suprafata utila de 505 metri patrati si este formata din opt camere, cinci bai si doua bucatarii.

Structurata pe demisol, parter si doua etaje, cladirea dispune de trei terase (plus cinci balcoane), cu o suprafata cumulata de 130 de metri patrati. Proprietatea se vinde nemobilata (cu exceptia bucatariei principale, care va ramane complet utilata).

C.P.

Citește și:
Nicolae Ciucă, despre fondurile pentru instalarea panourilor fotovoltaice: „Putem să ridicăm suma până la 3 miliarde de lei”
Nicolae Ciucă, despre fondurile pentru instalarea panourilor fotovoltaice: „Putem să ridicăm suma până la 3 miliarde de lei”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, 31 ianuarie, în deschiderea şedinţei de Guvern, despre instalarea de panouri fotovoltaice, că există fondurile necesare şi pot să ridice până la...
"Cartofii fierbinți" din noua sesiune parlamentară. Eșecul anticipat al pensiilor speciale, „șantajul” din educație și proiectul de suflet al lui Firea
"Cartofii fierbinți" din noua sesiune parlamentară. Eșecul anticipat al pensiilor speciale, „șantajul” din educație și proiectul de suflet al lui Firea
Parlamentul României își reia activitatea în prima sesiune din 2023 miercuri, 1 februarie. Coaliția de guvernare are pe masa priorităților mai multe proiecte pentru respectarea termenelor...