Certificatul energetic, impus atat la renovari majore, cat si la vanzarea locuintei

Duminica, 14 August 2011, ora 22:44
3444 citiri
Certificatul energetic, impus atat la renovari majore, cat si la vanzarea locuintei
Foto: Capital

Certificatul energetic va fi impus de anult viitor atat la renovari majore, cat si in anuntul de vanzare sau inchiriere a unei locuinte. De asemenea, constructorii de cladiri noi vor fi obligati sa realizeze si un studiu privind sistemele alternative de incalzire.

Conform unui proiect de ordonanta al Guvernului obtinut de Mediafax, prin renovarea majora a cladirilor existente se va intelege acea lucrare efectuata la anvelopa cladirii si/sau la sistemele tehnice ale acesteia, pentru care costurile depasesc 25% din valoarea de impozitare a cladirii, exclusiv valoarea terenului.

Actul normativ stabileste ca in vederea obtinerii autorizatiei de construire pentru cladirile noi, pe langa obligativitatea respectarii cerintelor minime de performanta energetica, se va solicita, prin certificatul de urbanism emis de autoritatile locale, si intocmirea unui studiu privind posibilitatea utilizarii unor sisteme alternative de eficienta ridicata.

Certificatul de performanta energetica a cladirii va fi impus si pentru cladirile care se construiesc, vand sau inchiriaza, mai stabileste actul normativ..

Acest certificat, valabil zece ani, cuprinde valoarea consumurilor energetice si de emisii CO2, care permit investitorului/proprietarului/ administratorului sa compare si sa evalueze performanta energetica a cladirii. Certificatul va trebui insa sa includa si recomandari de reducere a consumurilor energetice.

Certificarea si auditarea energetica a cladirilor sunt realizate de auditori energetici atestati pe grade profesionale de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#certificat energetic locuinte , #vanzare