Garsoniere de vanzare in Bucuresti - Sistemele de autoreglare a temperaturii sunt obligatorii pentru cladirile noi

Advertorial
Luni, 02 Noiembrie 2020, ora 12:57
8106 citiri
Garsoniere de vanzare in Bucuresti - Sistemele de autoreglare a temperaturii sunt obligatorii pentru cladirile noi

Garsoniere de vanzare in Bucuresti si nu numai se cauta intotdeauna. Iar acum, ca oferta este tot mai variata, cele din ansamblurile rezidentiale noi sunt vanate de doritorii de garsoniere de vanzare in Bucuresti si in tara. Dar trebuie sa stii si la ce sa te astepti.

Esti in cautare de garsoniere de vanzare in Bucuresti si nu numai? Ar trebui sa stii deja ca echiparea cu dispozitive de reglare automata a temperaturii este obligatorie pentru cladirile noi cu certificat de urbanism. Prin Legea 101/2020, legislatia ce vizeaza performanta energetica a cladirilor a fost modificata. Prin urmare, au fost transpuse in legislatia romaneasca unele modificari adoptate la nivel european, in 2018, cu privire la performanta energetica a cladirilor si eficienta energetica.

Ai garsoniere de vanzare in Bucuresti si in tara noi?

Daca te numeri printre investitorii care au garsoniere de vanzare in Bucuresti si nu numai, probabil stii deja ca ai o noua obligatie legala. Mai exact, echiparea cladirilor pentru care se obtine certificat de urbanism cu dispozitive de reglare automata a temperaturii. Incepand cu anul viitor, si auditorilor energetici le va reveni obligatia de a transmite autoritatilor mai multe informatii despre cladirile auditate. Sunt noile prevederi din legea referitoare la performanta energetica a cladirilor. Prin urmare, de la data de 15 septembrie 2020, investitorii trebuie sa echipeze cladirile noi cu sisteme de climatizare cu autoreglarea temperaturii.

De ce dispozitive de autoreglare a temperaturii?

Cei care doresc garsoniere de vanzare in Bucuresti si nu numai au de castigat. Dupa cum stabileste legea, sistemul va trebui sa permita "reglarea distincta a temperaturii si calitatii aerului interior, in fiecare incapere incalzita/racita direct sau intr-o zona incalzita/racita din cladire si/sau unitatea de cladire".

Aceste dispozitive cu autoreglarea temperaturii permit reglarea automata a puterii de incalzire sau racire in functie de temperatura interioara setata de utilizator. Pe de alta parte, potrivit Legii 101/2020, nu pot fi considerate sisteme cu autoreglare solutiile tehnice bazate pe reglarea manuala a puterii de incalzire. Chiar daca ajustarea se poate face la nivelul camerei sau solutiile care permit reglementarea automata a temperaturii, dar nu la nivelul unei incaperi.

In plus, incepand cu 1 ianuarie 2021, auditorii energetici pentru cladiri vor avea obligatia de a transmite Ministerului Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei un document care sa cuprinda informatii energetice relevante despre cladirea auditata. Legea mai prevede si obligativitatea asigurarii sistemelor pentru reincarcarea vehiculelor electrice pentru investitorii si proprietarii de cladiri noi, precum si pentru cladirile existente care trec prin renovari majore.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
#garsoniere vanzare Bucuresti, #garsoniere vanzare , #vanzare