Hotel Carol Parc, scos la vanzare cu 9,9 milioane de euro

Marti, 11 Ianuarie 2011, ora 23:47
3709 citiri
Hotel Carol Parc, scos la vanzare cu 9,9 milioane de euro
Foto: AdPlayers

Palatul Suter, actualul hotel Carol Parc, cel mai scump imobil al momentului, are acum un pret de vanzare de 9.900.000 de euro, redus la aproximativ jumatatea celui din 2009, cand erau solicitate 20 de milioane de euro.

"Sunt foarte putini cei interesati. Anul trecut am vorbit doar cu doi potentiali cumparatori ale caror oferte au fost inacceptabile", a declarat Adrian Petre, proprietarul boutique hotelului Carol Parc, informeaza Gandul.

Din cauza crizei care a o inghetat piata imobiliara Adrian Petre, cu o avere estimata in 2009 la 7-10 milioane de euro, nu a mai trecut si in 2010 pragul pentru a intra in "Top 500 miliardari", realizat de Forbes Romania.

Cladirea hotelului Carol Parc are o suprafata construita de 2.600 de metri patrati, 55 de camere si o istorie care porneste pe vremea domniei regelui Carol.

"Eu am cumparat imobilul prin 2003 pentru un milion de dolari. Ulterior, am investit in consolidare, renovare si dotari circa 6,5 milioane de euro. In 2008, o banca a evalut cladirea la 11,5 milioane de euro", isi aminteste Petre.

Insa in prezent acesta a anuntat ca este dispus sa il vanda si contra sumei de 9.900.000 de euro

Numarul tranzactiilor imobiliare se mentine in nota slaba a ultimilor ani. Anul trecut, la nivel national, s-au perfectat circa 577.000 de astfel de afaceri, cu un avans timid, de numai 2,5% fata de 2009, potrivit datelor Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI).

Cele mai multe tranzactii imobiliare s-au realizat anul trecut in lunile decembrie (53.307 de tranzactii) si martie (53.181 de tranzactii).

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#hotel Carol Parc vanzare, #pret redus jumatate , #vanzare