Vrei sa te muti la tara? Vezi cat te costa o casa langa marile orase

Vineri, 11 Martie 2011, ora 18:53
35063 citiri
Vrei sa te muti la tara? Vezi cat te costa o casa langa marile orase
Foto: horezu.olx.ro

Avand in vedere ca salariul romanilor este tot mai mic, foarte putini sunt cei care isi permit sa mai cumpere un apartament in oras. Astfel, tot mai multi tineri prefera sa se mute la tara, in satele de langa marile orase, unde locuintele sunt la preturi pe jumatate fata de cele din oras.

Exodul de la oras la sat nu este o noutate, ci se intalneste in Romania de cativa ani. Pe langa aerul curat si posibilitatea de a amenaja o gradina, avantajul este atat pretul mult mai mic de achizitie a locuintei, cat si costurile de intretinere mai mici.

Daca este vorba de o casa batraneasca, casele de la satele de langa principalele orase din tara pot fi cumparate si cu 20.000 de euro sau chiar mai putin, potrivit datelor furnizate de Imobiliare.ro.

De exemplu, o casa cu 4 camere in Moreni, langa Iasi, cu o curte de 2.300 de mp costa 16.000 de euro. Casa este construita din chirpici, inainte de 1990, interiorul este renovat, este racordata la apa si canalizare, iar ca sistem incalzire se va folosi soba din teracota. Tot langa Iasi, la Goruni, o casa de 3 camere de 70 mp, cu un teren langa aceasta de 300 mp, este scoasa la vanzare de proprietarul sau pentru suma de 25.000 de euro.

Daca vreti sa aveti o casa unde sa va retrageti in weekend, departe de aglomeratia urbana, puteti cumpara o casa de 2 camere langa Iasi, zona Exterior Sud, care are o suparafata de 55 mp si un teren langa de 2.500 mp, cu suma de 15.500 de euro.

La preturi ceva mai mari gasiti case si in judetul Cluj. Astfel, o casa cu teren (1.500 de metri) in zona Satului Gheorgheni, costa 26.000 de euro. Casa are o suprafata construita de 70 de mp, a fost realizata inainte de 1990, cu toate utilitatile trase pana la poarta.

Tot o casa, insa intr-un cartier la marginea Clujului, in zona Dambul Rotund, are un pret de vanzare de 65.000 de euro. Casa are o suprafata utila de 100 mp, o bucatarie, 2 bai, acoperis de tigla si structura de rezistenta de beton. Constructia a fost realizata in 2005 si este dotata cu parchet, gresie, usi interior de lemn.

Cei care stau in Timisoara si vor sa se mute la casa, undeva la marginea orasului sau la tara, au de unde alege. De exemplu, o casa 5 camere, in comuna Manastiur, judetul Timis, care de 220 mp, cu parter si doua etaje si teren de 1.439 mp, este scoasa la vanzare de proprietarul sau cu suma de 33.000 de euro. Locuinta, care a fost construita in 2006, are acoperis de tigla, bucatarie, 2 bai, garaj. Avantajul este acela ca, langa spatiul construit, exista fundatie cu placa radiala in suprafata de 110 mp cu proiect avizat.

O casa ceva mai mare, de 4 camere, in Sanmihaiu Roman, Timis, v-ar costa 35.000 de euro. Casa este realizata in 2008, are 120 mp construiti si 420 mp de curte, acoperis de tigla, geamuri de termopan.

Daca vreti o casuta mica si cocheta, mansardabila, in zona Ghirodei, trebuie sa dati 48.000 de euro. Casa, construita inainte de 1990, are o suprafata utila de 70 mp, o curte de 200 mp, 2 locuri de parcare. Ca finisaje, casa are parchet, gresie, faianta, ferestre cu geam termopan.

Ceva mai ieftine sunt casele la tara, langa Constanta. Astfel, o casa construita inainte de 1990, cu o suprafata utila de 50 mp si o curte de 2.000 de mp, este vanduta de proprietarul sau cu 14.000 de euro. Curtea are pomi fructiferi si vie si doua anexe pentru lemne.

O casa de 2 camere, in comuna Valul lui Traian, care are o curte de 660 mp, se vinde cu suma de 27.000 de euro. Casa are un hol si 2 camere decomandate (40mp), are lumina si apa, soba de teracota, anexe (80mp), iar proprietarul accepta si schimb cu garsoniera in Constanta, in zona buna.

Tot o casa cu 2 camere, in Tuzla, de 70 mp, costa 30.000 de euro. Casa a fost construita anul trecut, are acoperis din sindrila, este izolata termic, are ferestre cu geam termopan. Locuinta se vinde la rosu.

Unde puteti sa scapati de aglomeratia din Bucuresti?

Bucurestenii care vor sa scape de aglomeratie, pot alege sa se mute intr-una din localitatile de langa Capitala sau judetul Ilfov. Astfel, o casa de 4 camere in Popesti Leordeni, zona Central, 115 mp, cu un teren de 175 mp langa, este scoasa la vanzare pentru suma de 90.000 de euro.

La un pret pe jumatate este vanduta o casa cu 2 camere in Stefanestii de Jos. Casa are 80 mp si se vinde impreuna cu un teren de 351 mp. Locuinta a fost construita in urma cu un an, din BCA, iar acoperisul este din tigla.

Cei care dispun de o suma mai mare pot umpara o vila in Voluntari, de 4 camere, 185 mp construiti plus teren de 550 mp, costa 158.000 de euro. Construita in 2007, vila are toate utilitatile si, in plus, are izolatie, geam cu tamplarie termopan, parchet masiv stejar, gresie, fainta. Vila se poate vinde si mobilata, cel putin bucataria.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#casa la tara, #locuinte la tara, #locuinte orase , #vanzare