Cele mai ieftine case din ansamblurile rezidentiale bucurestene

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 08:49
3093 citiri
Cele mai ieftine case din ansamblurile rezidentiale bucurestene
Foto: Arhiva

Romanii isi permit cu greu sa-si cumpere o locuinta, in conditiile actualei crize economice si, de cele mai multe ori, aleg blocurile vechi, avand in vedere ca locuintele din ansamblurile rezidentiale sunt puse in vanzare la preturi destul de piperate. Cu toate acestea, exista si locuinte noi la preturi ceva mai accesibile.

Cele mai ieftine garsoniere si apartamente cu doua camere se afla in ansamblurile rezidentiale din vestul si din sudul Capitalei, unde o garsoniera de 35 mp poate fi achizitionata si cu circa 30.000 de euro, iar o locuinta cu doua camere poate costa de la 42.000 de euro in sus, scrie Evenimentul Zilei.

In complexul rezidential Militari Residence, pretul unui apartament cu doua camere variaza in functie de suprafata si costa intre 51.000 de euro si 60.000 de euro.

Cat va costa un apartament dintr-un ansamblu rezidential

Daca vreti o locuinta noua cu trei sau patru camere, ar trebui sa va restrangeti cautarea la zona din nordul Capitalei, unde aveti sanse sa gasiti astfel de locuinte pornind de la aproximativ 63.000 de euro, potrivit unei analize a siteului imobiliare.ro, care ia in calcul si ansamblurile situate in zonele periurbane ale Capitalei.

Ceva mai ieftine sunt si locuintele din Popesti-Leordeni. Un astfel de apartament, cu o suprafata utila de circa 90 de metri patrati, costa 70.000 de euro. Pentru un apartament cu trei camere in oras, nu veti da mai putin de 75-77.000 de euro. Cele mai ieftine apartamente noi de patru camere se gasesc tot in estul si in vestul Bucurestiului si pornesc de la putin peste 100.000 de euro.

Cele mai scumpe sunt locuintele din centrul Capitalei. Pentru doua camere preturile sar de 72.000 de euro, iar cele de patru camere se apropie destul de mult de 190.000 de euro.

Potrivit lui Alexandru Pricop, managing partner in cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania, in primele zece luni ale anului, preturile de vanzare ale locuintelor situate in imobile noi s-au redus cu circa 10%, iar tendinta de scadere se mentine.

Acesta a precizat, pentru cotidianul citat, ca s-au inregistrat preturi mai mici, in principal, la dezvoltatorii care au continuat sa construiasca si pe durata crizei, deoarece au proiectat si construit mult mai apropiat de cererea existenta in ceea ce priveste pretul, suprafetele sau finisajele.

Citește și:
Doi jurnaliști au fost amendați de CNA cu 10.000 de lei pentru că și-au permis să discute despre doctoratul plagiat al lui Lucian Bode VIDEO
Doi jurnaliști au fost amendați de CNA cu 10.000 de lei pentru că și-au permis să discute despre doctoratul plagiat al lui Lucian Bode VIDEO
Jurnaliștii postului B1TV, Răzvan Zamfir și Radu Buzăianu, au primit o amendă din partea CNA pentru o emisiune în cadrul căreia au dezbătut subiectul lucrării de doctorat plagiate de...
Începe distribuirea cardurilor de energie. Plățile din ajutorul de încălzire vor putea fi făcute și online
Începe distribuirea cardurilor de energie. Plățile din ajutorul de încălzire vor putea fi făcute și online
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunțat marți, 31 ianuarie, că Guvernul a aprobat a treia modalitate de efectuare a plăţilor din ajutorul de încălzire,...