Ziare.com

Pretul mediu la apartamentele noi din Bucuresti a scazut cu 12%

Miercuri, 02 Iunie 2010, ora 15:26

   

Pretul mediu la apartamentele noi din Bucuresti a scazut cu 12%
Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns in luna mai la 1.447 euro/mp de suprafata utila, mai mic cu 11,7% fata de mai 2009, insa in crestere usoara, respectiv 0,1% fata de aprilie 2010, cand valoarea medie a unui metru patrat util era de 1.445 euro.

In ceea ce priveste apartamentele vechi din Capitala, valoarea Indicelui imobiliare.ro pentru aceasta categorie a ajuns la 1.250/euro mp de suprafata utila, cu 0,7% mai mult decat in luna precedenta. Apartamentele cu o camera s-au scumpit cel mai mult, cu 2,1%, in timp ce apartamentele cu doua, respectiv patru camere s-au scumpit cu 0,9%, respectiv 0,6%. Pretul apartamentelor cu trei camere a ramas neschimbat in luna mai.

In Brasov, in luna mai, pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare are o valoare de 946 euro/mp de suprafata utila. Fata de luna precedenta, se inregistreaza o crestere de 1,2%, sub influenta evolutiei preturilor apartamentelor noi, insa in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, pretul mediu actual este cu 6% mai mic.

Cu o valoare medie de 1.071 euro/mp util, apartamentele noi din ansamblurile rezidentiale brasovene au inregistrat cea mai mare crestere in ultima luna: +15,5%, dupa ce in aprilie, acestea au ajuns la un minim istoric. In ceea ce priveste apartamentele vechi, pretul solicitat in luna mai a ajuns la 934 euro/mp, cu 0,1% mai putin fata de luna precedenta.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

In luna mai, in Brasov, apartamentele vechi de mici dimensiuni au continuat sa se ieftineasca, in timp ce apartamentele mari cu 3 si 4 camere s-au scumpit usor, continuand evolutia observata deja in luna aprilie. Apartamentele cu o camera s-au ieftinit cu 1,2%, iar cele cu doua camere s-au ieftinit cu 0,3%, ajungand la 958 euro/mp util. Si in ceea ce priveste evolutia preturilor apartamentelor mari, luna mai a fost in ton cu luna precedenta, astfel incat apartamentele cu trei si patru camere din Brasov s-au scumpit cu 0,9%, respectiv 1,8%.

Apartamente mai ieftine la mare

Cresterile de pret inregistrate in Cluj-Napoca in intervalul februarie - aprilie nu au putut fi sustinute in mai. Astfel, Indicele imobiliare.ro pentru luna mai prezinta o valoare medie de 1.017 euro/mp util pentru apartamentele din Cluj-Napoca, in scadere cu 3,7% fata de luna precedenta si cu 4,6% fata de aceeasi luna a anului trecut. Apartamentele noi s-au ieftinit cel mai mult in intervalul analizat, 4,5%, pretul cerut pentru aceasta categorie scazand de la 1.022 euro/mp la 976 euro/mp util. Si pretul apartamentelor vechi a scazut in intervalul analizat. Scaderea inregistrata in luna mai pentru aceasta categorie imobiliara este de 2,8%, iar pretul mediu pe metru patrat de suprafata utila este in prezent 1.042 euro.

Apartamentele din Constanta s-au scumpit cu 0,6% in luna mai cand Indicele imobiliare.ro a inregistrat valoarea de 1.028 euro/mp de suprafata utila. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, valoarea medie actuala este cu peste 11,4% mai mica. In luna analizata, dinamica pretului apartamentelor noi a fost mai putin spectaculoasa decat in luna precedenta, pretul mediu solicitat pentru aceasta categorie crescand cu 0,4%, pana la 990 euro/mp util. In continuare, pretul pe metrul patrat al apartamentelor noi din Constanta este considerabil mai ieftin decat al celor vechi, diferenta fiind de aproape 5%.

Pretul mediu de strigare al apartamentelor din blocurile vechi din Constanta a crescut cu 0,5% in luna mai, ajungand la 1.035 euro/mp de suprafata utila. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, diferenta este de 10,8%.

Potrivit analistilor de la imobiliare.ro, dupa o relativa revigorare a pietei imobiliare din Iasi in ultimele luni, luna mai prezinta un nou val de reduceri de preturi la apartamentele scoase la vanzare in cel mai mare oras din Moldova. Astfel, in luna a fost inregistrata cea mai mica valoare medie, 908 euro/mp util, in scadere cu 1,2% fata de luna aprilie. Apartamentele noi au inregistrat o crestere importanta de 4,7%, ajungand la valoarea medie de 987 euro/mo util. Cu o scadere de 2,2%, pretul mediu la apartamentele vechi din Iasi este in prezent 893 euro/mp. Diferenta de pret intre cele doua categorii imobiliare este de 10% si se mentine in continuare mai ridicata decat in celelalte mari orase din tara.

Trendul de scadere vizibil in luna aprilie a continuat si in mai pe piata imobiliara din Timisoara. Pretul mediu pe metru patrat de suprafata utila a scazut, astfel, cu 2,9%, pana la valoarea de 915 euro, atingandu-se un nou prag minim.

"Preturile apartamentelor sunt dictate de piata, iar in prezent, puterea este la cumparatorul final care se confrunta cu mari probleme in momentul de fata. Puterea sa cumparare este proportionala cu venitul sau mediu net, astfel incat, desi exista cerere, in conditiile actuale aceasta este in mica masura solvabila. Cu alte cuvinte, tranzactiile se vor materializa atunci cand preturile practicate vor fi pe masura puterii de cumparare a consumatorului final", a declarat Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro.
Sursa: rNews

Articol citit de 1941 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Basescu plateste nota de plata catre diaspora

Ord, feher, Andrei, Joe21 isi rad in barba. Noii Puiu Popoviciu asteapta saracirea romaniei si aducerea ei in sapa de lemn sa poata cumpara apartamente cu 10000 dolari.

 

 

bla - bla - bla

Povbesti nemuritoare!
UNde sunt apartamentele vandute la acele preturi aiuritoare?
Imobiliarii "nesmtiti" platesc la greu articole de acest gen, crezand ca vor mai gasi prosti sa plateasca asemenea preturi.
Metrul patrat ar trebui sa ajunga la 200 de euro.
Dar si acolo pentru constructii serioase si nu pentru "cosmeliile" facute la repezeala si vandute la pret de "cladire clasa A."
Noile constructii din anii trecuti ar trebui demolate si pe acel pamant sa apara spatiu verde si copaci, deoarece numai un nebun mai cumpara asemenea apartamente.

 

 

Tin si io 10.000 deoparte

Sau poate fro 100.000 sa iau si io fro 10 apartamente, ar merge...

 

 

supraevaluarea...

nu a saazut nimic ...
toate preturile au fost supraevaluate speculativ cu circa 50 %...
asa ca mai pot scadea in 38 %...

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor