Criza a lovit in turismul hunedorean - zeci de pensiuni, scoase la vanzare

Vineri, 25 Mai 2012, ora 09:34
3315 citiri
Criza a lovit in turismul hunedorean - zeci de pensiuni, scoase la vanzare
Foto: Ziare.com/Marius Mitrache

Zeci de pensiuni din judetul Hunedoara au fost scoase la vanzare dupa ce proprietarii lor au inregistrat pierderi importante in sezonul de iarna.

Cei care au investit bani frumosi in constructia pensiunilor in ideea ca vor face profit imediat isi vand acum afacerea, asa ca site-urile de profil abunda de astfel de anunturi. Unele moteluri sunt finalizate, folosite cativa ani si declarate nerentabile. Altele sunt inca in curs de edificare, semn ca recesiunea i-a ajuns pe proprietarii lor inainte sa apuce sa finalizeze constructia.

Motelul Oana din Vulcan, de exemplu, construit in urma cu 10 ani, a fost scos la vanzare in urma cu cateva zile pentru 500.000 de euro. "Motelul a fost construit in 2002, cosmetizat anual, situat in centrul municipiului Vulcan, intre statiunile Straja si Parang, aproape de telegondola ce duce in Pasul Valcan si este singurul motel din oras", descrie vanzatorul imobilului punctele forte ale acestuia.

In Geoagiu Bai, o pensiune de peste 500 mp, cu teren de 700 mp, este estimata la 650.000 de euro, dar pretul este negociabil.

In municipiul Hunedoara, in schimb preturile cresc, iar o pensiune cu 1.000 de mp suprafata utila si 3.800 de metri patrati de teren ajunge la aproape un milion de euro.

Iar in statiunile montane sunt chiar si mai scumpe. Astfel, o vila in Parang de 1.500 mp se vinde cu 1,5 milioane de euro, dar in pret este inclus si terenul generos, in suprafata de 12.000 metri patrati.

Exista, insa, si variante mai ieftine. Pentru cei care se multumesc cu o afacere la poalele muntelui, adica in Lupeni, proprietarul unui hotel anunta o "mega-afacere in turism" si scoate la vanzare proprietatea pentru 400.000 de euro negociabil.

In zona Nucsoara, o cabana ce necesita ceva reparatii, poate fi achizitionata cu 28.500 de euro, pret care include si terenul aferent. Si chiar si in Cincis preturile sunt acceptabile.

Reprezentantii agentiilor imobiliare spun ca majoritatea potentialilor clienti asteapta stabilizarea piete, cu atat mai mult in turism, domeniu despre care se spune ca reprezinta viitorul judetului Hunedoara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#turism criza Hunedoara, #vanzari pensiuni Hunedoara , #vanzari imobiliare