Cum puteti identifica fraudele imobiliare

Marti, 12 Octombrie 2010, ora 12:39
2273 citiri
Cum puteti identifica fraudele imobiliare
Foto: Ask Men

Tentativele de frauda imobiliara au devenit tot mai frecvente si in Romania, majoritatea avand cateva puncte comune, dupa care pot fi usor identificate, potrivit specialistilor.

Potrivit site-ului de intermedieri imobiliare MagazinulDeCase.ro, cea mai mare parte a "atacatorilor" sustin ca sunt cetateni straini, localizati pentru moment intr-o tara din Africa, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Un alt semn al fraudei imobiliare este faptul ca, in urma discutiilor, cumparatorul va propune ca tranzactia sa fie incheiata prin virament bancar, care va fi oprit, in aparenta, de comisa de controla UEMOA (Uniunea Economica si Monetara a Africii de Vest), deoarece tranzactiile dintre UEMOA si zonele din afara ei presupun achitarea unor taxe, ce trebuie platite de partile implicate in viramentul bancar.

De asemenea, proprietarului i se va cere plata unei sume pentru deblocarea unui virament bancar inexistent. Proprietarii pot fi uneri chiar contactati de un asa-zis angajat al UEMOA.

Pentru mai multa credibilitate, in e-mail-urile transmise exista atasat certificatul de depozit, o scrisoare din partea comisiei UEMOA, conform careia nu poate fi realizat transferul bancar si chiar ordinul de plata.

Daca identifica unul sau mai multe din indicii, proprietarii ar trebui sa sesizeze urgent site-ul unde s-a postat anuntul si organele specializate pentru a lua masuri impotriva unor astfel de tentative frauda.

T.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
Guvernanții lansează în consultare publică un proiect de hotărâre care vizează deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei, la Beba Veche, în județul Timiș. Trecerea în Ungaria...
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe partea de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
#fraude imobiliare, #vanzari imobiliare, #indicii frauda imobiliara , #vanzari imobiliare