Palatul Telefoanelor este de vanzare - Ce pret cer cei de la Telekom (Video)

Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 16:52
7328 citiri
Palatul Telefoanelor este de vanzare - Ce pret cer cei de la Telekom (Video)
Foto: Wikipedia

Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) a scos la licitatie Palatul Telefoanelor din Bucuresti si alte doua proprietati din apropiere la un pret de pornire cumulat de 21,6 milioane de euro, fara TVA, ca parte a strategiei companiei de a capitaliza portofoliul de proprietati imobiliare.

"Ca parte a strategiei companiei de a capitaliza portofoliul de proprietati imobiliare, Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) scoate la vanzare trei proprietati din centrul Bucurestiului, si anume Palatul Telefoanelor, cladirea Tandem si proprietatea din strada Matei Millo (...). Tranzactia va fi derulata prin intermediul unei licitatii, iar castigatorul va fi entitatea cu cea mai avantajoasa oferta atat in ceea ce priveste pretul, cat si alte conditii relevante in context", au anuntat reprezentantii Telekom Romania Communications.

Palatul Telefoanelor este construit in stilul art deco si are un teren de 1.893 metri patrati si o suprafata utila de 12.000 metri patrati.

Cu un pret de pornire de 10,9 milioane de euro, cladirea Tandem (situata in imediata apropiere a Palatului Telefoanelor) are un teren de 5.039 metri patrati si o suprafata totala construita la sol de 2.030 metri patrati.

Proprietatea din strada Matei Millo, inclusa in pretul de pornire al cladirii Tandem, este un teren cu o suprafata de 1.783 metri patrati.

Pentru a participa in licitatie, entitatile interesate trebuie sa furnizeze o scrisoare de garantie si sa depuna ofertele pana la data de 20 octombrie.

Pentru Palatul Telefoanelor, Telekom Romania Communications va urma toti pasii juridici prevazuti de legislatia in vigoare privind monumentele istorice.

"Strategia noastra imobiliara este in linie cu scopul nostru de a deveni furnizorul convergent numarul 1 de servicii de telecom si divertisment din Romania. Aceasta presupune sa ne concentram atentia asupra activitatilor noastre principale si sa capitalizam activele din zone secundare, inclusiv portofoliul imobiliar", a afirmat directorul executiv pentru managementul aprovizionarii al Telekom Romania Group, Andreas Grunewald.

Intreaga lista a proprietatilor de vanzare sau inchiriere este disponibila pe pagina web Telekom.

In prima parte a lunii august, Telekom Romania Communications a scos la licitatie un numar de 10 proprietati imobiliare situate in Bucuresti si judetele Iasi, Galati, Braila, Tulcea, Vrancea si Hunedoara, pretul de pornire cumulat ridicandu-se la 3,61 milioane de euro, fara TVA.

Data limita de depunere a ofertelor a expirat la 5 septembrie, iar licitatia urma sa se desfasoare in perioada 8 septembrie - 31 octombrie.

Palatul Telefoanelor: Istorie si fapte

Palatul Telefoanelor este o cladire reprezentativa a Bucurestiului, cea mai inalta din Capitala pana in anii '70 si in prezent sediul companiei Romtelecom.

Inalt de 52,5 metri, Palatul a fost construit intre anii 1929 si 1934 intr-un stil tipic zgarie-norilor americani, cu detalii Art Deco, pentru ca telefonul era considerat un simbol al progresului, al increderii in viitor, iar acest stil arhitectural transmitea, la acea vreme, aceleasi idei.

A fost prima cladire inalta cu schelet metalic din tara si cea mai inalta pana in anii '70.

Pe locul Palatului s-a aflat terasa Otetelesteanu, una dintre cele mai cautate gradini din oras la sfarsitul secolului al 19-lea, frecventata de figuri importante din cultura romaneasca, cum ar fi St. O. Iosif, George Cosbuc si Ion Minulescu.

In 1939, dupa asasinarea lui Armand Calinescu, echipa legionara a ocupat Palatul Telefoanelor, au intrerupt emisia si au difuzat anuntul "pedepsirii" unuia dintre cei considerati responsabili pentru moartea lui Corneliu Zelea Codreanu.

Intre 1995 si 2005 cladirea a fost supusa unui proces amplu de consolidare, fiind pana atunci afectata de bombardamentul aliatilor din 1944, cutremurele din 1940, 1977, 1986 si 1990.

Dobânzile la datoria românească ajung la un nivel record. Au explodat după primul tur al alegerilor prezidențiale
Dobânzile la datoria românească ajung la un nivel record. Au explodat după primul tur al alegerilor prezidențiale
Randamentele pe termen lung plătite de România au atins un nou prag maxim, apropiindu-se de nivelul de 7,5%, cel mai ridicat de după martie 2023. Această evoluție marchează o creștere...
Țările care „toarnă” cei mai mulți bani în firmele din România. Investitorii din doar două țări au adus peste 60 de miliarde de lei în capital
Țările care „toarnă” cei mai mulți bani în firmele din România. Investitorii din doar două țări au adus peste 60 de miliarde de lei în capital
Investițiile străine au fost constant printre subiectele importante pe agenda politicienilor, dar au căpătat o dimensiune nouă în această rundă de alegeri. În fața unui candidat la...
#Telekom vanzare Palatul Telefoanelor, #vanzare Palatul Telefoanelor, #pret vanzare Palatul Telefoanelor , #vanzari imobiliare
  1. Dobânzile la datoria românească ajung la un nivel record. Au explodat după primul tur al alegerilor prezidențiale
  2. Țările care „toarnă” cei mai mulți bani în firmele din România. Investitorii din doar două țări au adus peste 60 de miliarde de lei în capital
  3. ”Prietenia fără limite” dintre Rusia și China dă rateuri: Putin primește o lovitură grea de la Beijing, de teama SUA
  4. Roboții preiau controlul într-o țară aflată în criză demografică: 10% din forța de muncă, înlocuită cu roboți!
  5. Casio îi surprinde pe pasionații de ceasuri: Casio G-Shock DW-500R! O revenire spectaculoasă cu un twist modern
  6. Un producător de smartwatch-uri vine cu update-uri importante pentru luna decembrie! Ce vor putea face de acum utilizatorii
  7. Apple ar putea transfera producția procesoarelor către un alt gigant tech din industrie. Un pas strategic pentru viitorul iPhone 18?
  8. Apple pregătește lansarea iPhone Flip. Telefoanele pliabile ar putea schimba regulile jocului în 2026
  9. Meta recunoaște că șterge și din greșeală conținutul de pe Facebook: „Ratele de eroare sunt încă prea mari”
  10. Ce face ca anvelopele de iarnă să fie speciale și indispensabile