Vasile Turcu ar vinde garsoniere cu 500 de euro pe mp

Luni, 13 Septembrie 2010, ora 21:48
1837 citiri
Vasile Turcu ar vinde garsoniere cu 500 de euro pe mp
Foto: gdp.ro

Daca acum trei ani ar fi vrut sa vanda locuintele cu 800-900 de euro pe metru patrat, acum Vasile Turcu, patron al firmei de constructii Romconstruct, le-ar vinde la un pret mediu de 500 de euro pe mp.

Autoritatile nu sunt interesate in parteneriate de tip public-privat, iar ultimul proiectul de locuinte se afla tot in sertarul lui Turcu, care se plange ca nu poate realiza un parteneriat public-privat pentru locuinte sociale, informeaza Money.ro .

"Am discutat cu Primaria Capitalei, cu primaria sectorului 3, cu Fondul National de Garantare si toti dau din umeri. Parteneriatul era ca eu sa vin cu terenul, iar primaria venea cu o cota parte din teren, rezultalta dupa efectuarea unui raport de evaluare, sa zicem 10 milioane de euro pentru cele sase hectare.

Mai puneam si eu 7 - 10 milioane de euro, iar diferenta ar fi fost obtinuta din credite ipotecare luate de beneficiari de la banci, dar garantate de catre Fond. Am stat si am calculat cu Fondul ca salariatii cu 700-800 de lei pe luna ar fi putut sa cumpere o garsoniera cu 10.000 de euro, la o rata de 250 de lei pe luna", a declarat Turcu.

Proiectul, estimat la 60 de milioane de euro, prevede constructia a 3.200 de locuinte cu garsoniere de 25 mp la 12.000 de euro, apartamente de 50 mp cu 20.000 - 25.000 de euro si cu trei camere de 70 mp la un pret de cel mult 40.000 de euro.

"Cine sa ne mai sune? Avem prin tot orasul bannere pentru inchirerea de spatii comerciale, dar nu se suna nimeni sa ne intrebe cat e ceasul", a mai declarat omul de afaceri.

In ceea ce priveste afacerile Romconstruct, Turcu a declarat ca in prima jumatate a acestui an, cifra de afaceri a scazut cu 20-25% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Daca mergeam numai pe imobiliare, as fi inchis de mult firma. Sper sa inchei anul acesta ca in 2009, desi sunt pesimist", a opinat Turcu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
#Vasile Turcu vanzari imobiliare , #vanzari imobiliare