Suma fabuloasă pe care o câștigă cel mai bine plătit YouTuber

Marti, 25 Ianuarie 2022, ora 10:26
3789 citiri
Suma fabuloasă pe care o câștigă cel mai bine plătit YouTuber
Youtuberii câștiga bani din reclame şi din contracte FOTO Unsplash

Primii zece YouTuberi au câştigat împreună suma record de aproximativ 300 de milioane de dolari în 2021, cu 40% mai mult faţă de anul precedent, potrivit unui clasament realizat de publicaţia internaţional Forbes.

Vizionările pe canalele lor au avut creşteri importante, iar veniturile publicitare generate au fost pe măsură.

Cel mai bine plătit Youtuber din lume este MrBeast, un tânăr de 23 de ani care a câştigat 54 de milioane de dolari în 2021, cea mai mare sumă din tot istoricul câştigurilor realizate de YouTuberi.

Videoclipurile lui MrBeast au depăşit 14 miliarde de vizionări, aproape triplu faţă de anul precendent.

MrBeast excelează la cascadorii neobişnuite, care întrec limitele: în ultimul an, tânărul a petrecut 50 de ore îngropat de viu, a oferit 10.000 de dolari oricărei persoane dornice să stea într-o cadă cu şerpi şi şi-a găzduit propria versiune a Squid Game, construind replici ale decorurilor din serial.

Pe locul doi în clasament este Jake Paul, care a câştigat 45 de milioane de dolari anul trecut. Acesta postează mai mult lucruri legate de cariera sa din box.

Numărul 3 mondial este Markiplier, cu 38 de milioane de dolari. A câștigat o parte din bani şi din vânzarea tricourilor, hanoracelor şi altor articole legate de proiectul „Unus Annus“ (tradus din latină înseamnă Un an), realizat în parteneriat cu un alt Youtuber.

Rhett and Link sunt pe locul 4, cu 30 milioane de dolari, iar pe locul 5, Unspeakable, cu 28.5 milioane de dolari.

Youtuberii câștigă bani din reclame şi din contracte.

Unii dintre ei fac parteneriate pentru realizarea de podcasturi, NFT-uri sau chiar proprii burgeri, cum sunt MrBeast Burger, o aplicaţie şi un meniu care le permite fanilor să comande mese cu marca MrBeast, potrivit paginademedia.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Metoda prin care YouTube vrea să le ofere utilizatorilor conținut mai relevant
Metoda prin care YouTube vrea să le ofere utilizatorilor conținut mai relevant
YouTube, platformă deținută de Google, a anunțat recent testarea unui nou tip de feed pentru conținutul video, denumit "YouTube Most Relevant", care pare să aducă platformei o abordare...
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor. Această...
#castiguri, #YouTube, #reclame, #record, #2021 , #stiri media
Comentarii
Poza raulbaal
raulbaal
rank 5
O lume tampita!