Bărbatul care muncește pe ascuns în mai multe locuri și câștigă o avere mărturisește că totuși nu-i ajung banii. Pe ce îi cheltuiește: "Mâncăm bine"

Vineri, 10 Mai 2024, ora 21:44
38692 citiri
Bărbatul care muncește pe ascuns în mai multe locuri și câștigă o avere mărturisește că totuși nu-i ajung banii. Pe ce îi cheltuiește: "Mâncăm bine"
Oameni care servesc masa la restaurant FOTO Pixabay

Un bărbat din generația X, din Florida, care a câștigat peste 300.000 de dolari lucrând în secret la mai multe joburi remote a împărtășit de ce nu se consideră „bogat”.

În 2021, Robert câștiga aproximativ 180.000 de dolari pe an din jobul său în domeniul tehnologiei, dar, când fluxul său de lucru a încetinit, s-a temut că s-ar putea apropia o disponibilizare.

A decis să înceapă să caute un alt job și, în cele din urmă, a găsit unul care plătea 190.000 de dolari pe an, a relatat pentru Business Insider. Dar, înainte să-și dea demisia de la jobul său actual, și-a amintit că a auzit despre un fost coleg care câștiga câteva sute de mii de dolari lucrând în secret la două joburi.

În 2023, Robert a câștigat peste 300.000 de dolari

După ce a reflectat asupra situației, Robert a decis să încerce să îmbine ambele roluri în același timp. Această alegere i-a schimbat viața.

În 2023, Robert a câștigat peste 300.000 de dolari în mai multe roluri remote, conform documentelor consultate de BI. A spus că venitul suplimentar i-a permis partenerului său să-și părăsească jobul și a făcut posibile mai multe vacanțe scumpe, inclusiv o croazieră de aproximativ 20.000 de dolari.

Bărbatul, rezident al Floridei, se numără printre americanii "supra-angajați" care lucrează în secret la mai multe joburi remote pentru a-și crește veniturile. În ultimul an, Business Insider a intervievat mai mult de o duzină de persoane care jonglează cu mai multe joburi, mulți dintre aceștia lucrând în industria IT și tehnologică, care au folosit banii suplimentari pentru a-și plăti datoriile, a economisi pentru pensie și a-și permite medicamente pentru pierderea în greutate.

În timp ce unii angajatori ar putea fi de acord cu faptul că angajații lor au un al doilea job, faptul de a face acest lucru fără aprobarea companiei ar putea avea repercusiuni, dacă un angajat este descoperit.

A cheltuit între 28.000 și 35.000 de dolari pe an în total pentru călătorii

Pentru Robert, veniturile din decizia de a avea mai multe joburi i-au permis să călătorească mai mult. În ultimii ani, estimează că a cheltuit între 28.000 și 35.000 de dolari pe an în total pentru cheltuielile de călătorie. Unele dintre călătoriile sale recente au inclus Yellowstone, Insulele Galápagos și Las Vegas.

"Acum petrecem mult mai mult timp în vacanțe", a spus el. "Cheltuim mult pe călătorii pentru că viața este mai mult despre experiențe și amintiri decât despre lucruri materiale."

Totuși, Robert se consideră "departe de a fi bogat", în parte pentru că este nevoie de mai mult decât câțiva ani cu un venit mai mare pentru a asigura securitatea financiară pe termen lung, a spus el. A trecut prin mai multe renunțări la joburi în trecut, deci știe că locurile sale de muncă nu sunt garantate să dureze. În plus, a spus că a luat unele decizii proaste când era mai tânăr, care i-au afectat finanțele.

"Nu ducem o viață extravagantă, în niciun caz," a spus el.

Robert a împărtășit cum câștigarea mai multor bani a influențat relațiile sale cu partenerul și familia - și cum își cheltuie banii.

Venitul suplimentar merge către călătorii, mâncare, casă și familie

Robert a spus că faptul de a câștiga mai mulți bani nu a schimbat prea mult relația sa cu partenerul. Dar a fost benefic pentru relațiile sale cu familia, deoarece i-a permis să îi viziteze mai des.

A mai spus că i-a permis, de asemenea, să ofere unor membri ai familiei sprijin financiar - a estimat că cheltuie aproximativ 5.000 până la 6.000 de dolari pe an ajutându-și rudele. Dar găsirea echilibrului potrivit poate fi dificilă.

"Acord atenție acestui aspect pentru că știu că ajutorul financiar pentru unii poate fi de fapt un dezavantaj și îi împiedică pe oameni să se străduiască să reușească," a spus el.

Cheltuie cea mai mare parte a banilor pe mâncare și casă

În afară de familie și călătorii, Robert a spus că își cheltuie cea mai mare parte a banilor pe mâncare și casă.

Mâncarea este ceva pentru care de obicei nu își face buget, dar aceste cheltuieli pot aduna, în special atunci când călătorește, a spus el. Într-o călătorie de cinci zile a spus că a cheltuit aproximativ 700 de dolari pe mâncare, inclusiv 225 de dolari pentru o masă pentru el și doi membri ai familiei. A estimat că într-o lună obișnuită cheltuie între 1.500 și 2.000 de dolari pe mâncare.

"Mâncăm bine", a spus el. "Am crescut sărac, cu puțină sau deloc mâncare bună și acesta este un lucru la care nu fac economie."

Cheltuielile cu locuința ale lui Robert includ o plată lunară a ipotecii - a spus că mai are aproximativ 380.000 de dolari rămași din soldul împrumutului său.

Investește peste 100.000 de dolari în reabilitarea casei sale

De asemenea, conform documentelor consultate de BI, el investește peste 100.000 de dolari în reabilitarea casei sale. A spus că acești bani sunt folosiți pentru o terasă nouă cu o cadă cu hidromasaj de lux, subsolul său și o garaj de peste 1000 de metri pătrați, care va fi folosit pentru două vehicule, o sală de sport și depozitare. A mai spus că a contractat împrumuturi pentru a finanța unele dintre aceste cheltuieli.

În plus, Robert a spus că a cumpărat două vehicule în ultimii ani - ambele aproape complet plătite - și că încearcă să pună cât mai mulți bani în contul său de pensie.

Cu toate acestea, Robert a spus că nu este mulțumit de starea finanțelor sale.

"Partenerul meu și cu mine ne-am dori să nu avem datorii în cinci ani, cu excepția cazului în care investim într-o casă de vacanță pentru noi și familia noastră," a spus el. "De asemenea, ne-am dori să avem economisiți 250.000 de dolari în șase sau șapte ani, bani care sunt separați de conturile noastre de pensii."

Quarterly Report - Editia 4

O româncă se plânge că veniturile lunare de 3.000 de euro nu ajung familiei sale. "Eu cred că cineva ne-a făcut ceva să nu mai avem noroc de bani"
O româncă se plânge că veniturile lunare de 3.000 de euro nu ajung familiei sale. "Eu cred că cineva ne-a făcut ceva să nu mai avem noroc de bani"
Românii care au salarii mici nu mai fac față cheltuielilor, însă și cei care câștigă decent se plâng de aceeași problemă. O tânără mamă a relatat situația financiară a familiei...
Frigiderul care te notifică înainte să expire mâncarea. Cum a reușit Samsung să aducă inovația în viața de zi cu zi
Frigiderul care te notifică înainte să expire mâncarea. Cum a reușit Samsung să aducă inovația în viața de zi cu zi
În cadrul Consumer Electronics Show (CES) 2024 din Las Vegas, Samsung Electronics a captat atenția cu noile electrocasnice BESPOKE. Cu un design elegant și funcții bazate pe inteligență...
#castiguri, #locuri de munca, #cheltuieli, #Calatorii, #mancare , #stiri internationale